Trevanian-Şibumi (Macera-Polisiye)


Uzun süredir okumayı düşünüp de henüz okuma imkanı bulduğum harika bir kitap Şibumi.Trevanian'ın ününü çok duymuştum.Gerçekten zeki bir yazarmış bu kitabıyla bunu çok iyi anladım.Diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum.Hatta Katya'nın yazı adlı kitabını aldım bile:)

Nicholai Hel kitabımızın kahramanıdır.Japonyada bir Amerika düşmanı olarak yetişmiştir.Japon general büyümesine yardımcı olmuş ve dostu olan Otaki San'ın yanına yollamıştır Hel'i.Hel burada Şibumi felsefesini ve GO  adlı oyunu öğrenmiştir ve bunu hayatının felsefesi haline getirmiştir.Şibumi felsefesini anlatmak gerçekten çok zor.Kitabı okuyanlar bana hak verecektir.Şibumi aslında hayatın ta kendisidir.Bir yaşam biçimdir.(Spoiler vermemek açısından daha fazla açmıyorum) Go oyunu hakkında detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz..


Münih Beşlisi cinayetleri ile başlayan kitap soluksuz bir maceraya sürüklüyor insanı.Hel çok sağlam bir karakter olarak çarpıyor gözümüze.Stern adlı bayanın Hel'in yanına sığınmasıyla işler çığırından çıkacaktır.Hel'in cezaevindeki meditasyon süreci ve orada kazandığı güçler çok hoşuma gitti.En zor durumlarda bile insanın kendisini geliştirebileceği gerçeğini gösteriyor bu kitap.Kitabın bir bölümü çok ilginçti.Aslında bölüm demesek daha doğru olur dipnot şeklinde Şöyle ki o kısım:

Bu kitap boyunca Nicholai Hel birçok kez Çıplak Elle Öldürme yöntemlerinden yararlanacak,fakat bu yöntemler hiçbir zaman ayrıntılı bir biçimde tarif edilmeyecektir.Yazar daha önceki bir kitabında tehlikeli bir dağa tırmanma yöntemini ayrıntılı olarak anlatmıştır.Bu kitabı filme alma esnasında yetenekli bir dağcı kaza sonucu düşerek ölmüştür.Daha sonraki bir kitabında ise yazar,iyi korunan bir müzeden bazı tabloların nasıl çalındığının ,ayrıntılarına girmiş,kitabın İtalyanca çevirisi piyasaya çıktıktan bir süre sonra Milano müzesinden üç tablo anlatılan yöntemle çalınmış ve bulunduklarında ikisinin onarımı yapılmayacak şekilde tahrip edilmiş olduğu görülmüştür.Şimdi de basit sosyal sorumluluk duygusu yazara bir avuç okuyucuyu çok ilgilendirse bile ,işin acemisi olanlara veya işim acemisi olanlar tarafından bazı zararlar verilmesine sebep olmamak için ayrıntılara hiç girmeme yolunu seçmektedir.Aynı düşünceyle yazar bu kitabında bazı ileri cinsel teknikleri de kısmen gölgede tutmaya çalışacaktır.Çünkü bu teknikler de konunun tecrübesine sahip olmayanlar için kesinlikle acı verici ve büyük ihtimalle tehlikeli olabilecektir.

Yukarıda yazılandan da anlayacağınız üzere çok sakat bir yazar:)Adam çok zeki:).Kitabın sonundaki mağarada geçenler de soluksuz okumanıza vesile olacaktır.Demem o ki bu kitabı okumak için geç kalmayın:)


Yorum Gönder

19 Yorumlar

  1. benim de çok etkilendiğim nadir kitaplardan :)
    katyanın yazı bunun kadar iyi sayılmaz ama..

    YanıtlaSil
  2. süper kitap, trevenian'ın kim olduğu bilinmiyor. kitapları postayla yolluyor ve uzun zaman yollamadığı için öldüğü düşünülüyor. bu bile kitaplarını farklı kılar.

    heyecanla okuyunuz :)

    YanıtlaSil
  3. En son yaptığım kitap alışverişinde edinmiştim,okunacaklar sırasında beni bekliyor,sabırsızlandım doğrusu...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, bu kitabı yıllar önce okumuştum ama hala en sevdiğim kitaplar deyince aklıma gelir, çok beğenmiştim. Katya'nın Yazı başlarda sizi şaşırtabilir, sıkıcı gibi gelebilir ama pes edip bırakmayın, bu kadar iyi olmasa da sonunda sürpriz var. İyi okumalar :)

    YanıtlaSil
  5. @rosehearted
    Yorum için teşekkürler.Okuduktan sonra paylaşırız fikirlerimizi onu da:)

    YanıtlaSil
  6. @toprak
    Aslında kim olduğu ortaya çıktı çoktan.Ama başlarda epey merak konusu olmuş bir yazar

    YanıtlaSil
  7. @Kitap Cumhuriyetim

    bak ben bunu bilmiyordum, kimmiş?

    YanıtlaSil
  8. @toprak
    Rodney William Whitaker
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Trevanian

    YanıtlaSil
  9. @Kitap Cumhuriyetim
    bunu da öğrenmiş oldum böylece, sağol

    YanıtlaSil
  10. çok merak ettiğim ama bir türlü edinemediğim kitaptır , :( , bu arada ufaklıkla aranız nasıl :)

    YanıtlaSil
  11. katyanın yazını da okuuuu :)

    YanıtlaSil
  12. @kitap eylemcisiUfaklıkla aramız çok iyi.Uyku ile aramız pek kötü ama:)

    YanıtlaSil
  13. okumanıza yorumunuza sağlık;
    Nicholai Hel karakterini tüm yönleriyle hala hatırlayabildiğim bir kitap . yazarın bana göre en güzel kitabı Şibumi. katyanın yazı ve hesaplaşma isimli ik kitabını daha okumuştum ama Şibumi nin tadı ve dokusu yoktu bu kitaplarda.
    Fırsat bulabilrseniz okuduğum kitaplara ait kendimce yorumlarımı paylaştığım Bir Mühendisin Dünyası isimli tayfunsurucu.wordpress.com adresli blogumu ziyaretiniz beni sevindirecektir.
    iyi okumalar.

    YanıtlaSil
  14. @Tayfun
    Diğer kitaplarını da edindim.Okuruz inşallah bir ara.Hemen ziyarete geliyorum:)

    YanıtlaSil
  15. Bence bu kitabın edebi yönü yok sadece macera filmi gibi iyi bir 007 filmini tercih ederim...

    YanıtlaSil
  16. @Peyami Haberci
    Film ile kitabı karşılaştırmanız çok ilginç olmuş.Gayet güzel bir kitap.Edebi yönünden kastınız ne anlamadım ama gayet edebi bence:)Tabi zevk meselesi saygı duyuyorum..

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..