Süper Bir Geri Dönüşüm.



Bu denli güzel bir dönüşüme şapka çıkartılır arkadaş.Çocuklar elindeki kitapları toprağa ekiyorlar ve kitap ağaç veriyor.nasıl mı?Kitapların sayfalarının arasına tohum gizlemişler.Okurken görünmeyen bu tohumlar,kitap okunup doğaya ekildikten sonra jakaranda ağacı oluyormuş.Bu şekilde geri dönüşümü tersine çevirmiş oluyorlar.Aynı zamanda çocuklara hem kitap okumayı sevdiriyorlar hem de doğayı koruma açısından farkındalık yaratıyorlar.

Gerçekten mükemmel bir proje.Çocuk kitapları yayıncısı Pequeño Editor ile FCB Buenos Aires ajansının ortak projesi, ağaçtan kağıt elde etme sürecini tersine çevirdi. Tree Book Tree adlı projenin amacı 8-12 yaş aralığındaki çocuklara ellerinde tuttukları kitapların aslında ağaçlardan yapıldığını anlatmak ve sürdürülebilirlik kavramını küçük yaşlardan itibaren hayatlarına sokmak.

bigumigu.com’da yer alan habere göre, Jakaranda ağacı tohumları, asitsiz kağıt ve ekolojik mürekkep kullanılarak hazırlanan kitaplar, çocuklar tarafından okunduktan sonra toprağa ekiliyor. Tohum zamanla ayrışarak, kitabın asıl yuvası olan doğaya geri dönüş yapmasını sağlıyor. Böylelikle hem çocuklar kitap okumaya teşvik ediliyor, hem de harika bir geri dönüşüm projesine katkıda bulunuyor.


Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Vuuu süper bayıldım bu projeye!!! ne güzel haber :)
    Hatta çok ta duygulandım. ^-^

    YanıtlaSil
  2. Bana hediye gelen kart ağaca dönüşmüyordu da çiçek tohumlarından çiçeklere dönüşüyordu.
    Ben de ilk kez o zaman görmüştüm, çok ilginç gelmişti. 10 Mayıs'taki yazımda fotoğrafıyla anlattım. Yetişkinler için bile farklı bir armağan.

    YanıtlaSil
  3. @Makbule Abalı
    Daha önce hiç böyle bir hediye almadım çok ilginç bir o kadar da güzel olmalı:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel düşünmüşler helal olsun .

    YanıtlaSil
  5. Cidden ne hoş ne ince bir düşünce. Çocuklara hatta büyüklere farkındalık yaratmak için ne güzel bir hediye olur bundan...

    YanıtlaSil
  6. @Saadet Uslu
    Hediye açısından gerçekten çok mantıklı.

    YanıtlaSil
  7. @Ebru Sarıveli
    Şu an bir bilgim yok maalesef.Ülkemizde yok sanırım henüz:(

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir proje olmuş. Tema vakfının sahip çıkması lazım bence. Ülkemizde de böyle birşey olsa, okumaya güzel bir katkısı olur. Hem kitap okumuş oluruz, hemde bir dikili fidanımız olur. Hiç yoktan soba tutturmaya yaramaz kitaplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soba tutturma kısmı cuk oturmuş,yorumunuza sağlık:)

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..