Yağmalanan Gül Kitapevi'nden İnsanlık Dersi

Gül Kitapevinden İnsanlık Dersi

Kırşehir'de kendini bilmez serseriler tarafından terör bahanesiyle yakılıp yağmalanan Gül Kitabevi'nden inanılmaz bir insanlık dersi.Söz konusu kitabevi yangından kurtarılan 160 çuval kitabı(yaklaşık 1300 kitap)Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Gül Kitabevi 30 senedir bu işi yapıyordu ancak böylesi bir durumla hiç karşılaşmamıştı.Adamların kurtardıkları kitapları böyle bir amaç uğruna göndermesi gerçekten takdire şayan.Çoğu esnaf bence bunu yapmazdı.

Eğitim-Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube Başkanı Celal Çeçen, kitapların kendilerine son günlerde görüntüleri de ortaya çıkan Kırşehir'deki Gül Kitabevi’nden geldiğini ifade ederek, "Yangından sağlam kalan kitaplardır bunlar. Yayınevi bunları genel merkezimiz üzerinden bize gönderdi. Kitabevi iki katlı olduğundan yangın sırasında birinci kattaki kitaplar tamamen yanmış ancak ikinci kattakiler yanmamış. Yaklaşık 160 torba kitap geldi. Maliyeti yaklaşık 150 bin liradır. Gelen kitapları öncelikle tasnifledik. Gelen kitapların arasında ilkokul ikinci sınıftan üniversiteye hazırlık kitaplarına kadar farklı yayın vardı. Tüm öğretmenlere duyuru yaptık, öğrencilere ve öğretmenlere bu kitapları dağıttık. İki gün içinde tamamını dağıttık. Gerçekten örnek olması gereken bir davranıştır. Bir taraftan kitaplarını yakmak istiyorlar, diğer taraftan kalan kitapları öğrenciler okusun diye gönderiyorsun. Bu örnek alınması gereken bir insanlık dersi olarak görüyoruz" dedi.


Yorum Gönder

17 Yorumlar

  1. "kendini bilmez serseriler tarafından terör bahanesiyle yakılıp yağmalanan Gül Kitabevi" çok güzel tanımlamışsın yağmacıları ve bahanelerini. Asla istedikleri olmayacak. Yağmayla, şiddetle, kalabalıkla baskın çıkabileceklerini sansalar da karşılarına daima işte bu kitabevinin sahibi gibi iyi yürekli, paylaşımcı, iletişime açık, okuyan, bilen, düşünen sorgulayan insanlar çıkacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapevi sahibi bahsetmiş olduğunuz gibi çok erdemli bir davranış sergilemiş.Bu yağmacılara gereken yaptırımlar uygulanmalıydı.

      Sil
  2. İşi 'kitap' olan insanların hep iyi insanlar olduğunu düşünürüm... Hani İsmail Abi 'Hiç çay veren insan kötü olur mu?' diyor ya o hesap :)

    YanıtlaSil
  3. Tüm bu yaşananlar çok acı...

    YanıtlaSil
  4. İnsanların yağma psikolojisine bu kadar yakın olması ve bulabildikleri her hangi bir nedenle kitleler halinde bunu yapmaktan hiç çekinmemeleri çok acı bir insanlık tablosu...
    Şu yüzyılda hala yağma, şiddet... Meseleler böyle dile geliyor, öfkeler böyle kusuluyor. Çok feci.
    Gönlü güzel insanlara çok ihtiyacı var insanlığın. Ders verecek güzel gönüllere...

    YanıtlaSil
  5. inanamıyorum yaa bu nasıl bir gözü dönmüşlük, nasıl bir nefret!!
    Kitabevi sahibine de helal olsun ! keşke herkes böyle erdemli davransa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapevinin sahibinin yaptığı inanilmaz güzel bir haber.Dediğiniz gibi erdemli insanlara çok ihtiyacımız var

      Sil
  6. Bu habere çok üzülmüş ve ne oluyor bize diye tekrar sormuştum o kritik soruyu...Helal olsun kitabevi sahibine..

    YanıtlaSil
  7. Aynen helal olsun bu iyi yurekli insanlara.

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir davranış. Zaten kitap seven insandan zarar gelmez. Dün okuduğum bir habere göre ellerinde liste varmış yağmacıların. Okuyan, düşünen insanlar hedeflerindeki genelde malesef..

    YanıtlaSil
  9. Haklısınız,bilinçli olarak yapıyorlar bu kesime.

    YanıtlaSil
  10. Yakılan kitaplar kim bilir kaç kişinin hayatını değiştirecekti, yazık olmuş. Kitapevi çok güzel bir davranış sergilemiş. Bir kitap yazmak için saatlerce kafa patlatılıyor, ama ne yazık ki bazı insanlar böyle şeyler yapabiliyor.

    YanıtlaSil
  11. Maalesef öyle bu tür davranışta bulunan insanlardan emeğe saygı beklemek doğru olmaz.Allah onları bildiği gibi yapsın.

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..