Her gün Edebiyat alanında güzel gelişmeler yaşanmakta.İşte buna Fransa'dan güzel bir örnek.Çoğu kişinin hayatı günlük işlerin peşinden koşturmakla geçiyor.Doğal olarak vaktimizin bir kısmını da ulaşım için ayırmak zorundayız.Hepimizin arabası elbette yok ve araç gelmesini beklemek zorundayız.İşte bu bekleme süresini eğlenceli hale getirmek için Fransa'da güzel bir uygulama başlamış:Kısa Hikaye Otomatları.
Bu otomatlar sayesinde insanlar beklediği süre boyunca binlerce hikayeden seçtiklerini okuyabiliyor.
kısa hikaye otomatları’nda okuyacağınız hikayenin süresini de siz seçiyorsunuz. Bir, üç ve beş dakikalık olmak üzere, sizin okumak istediğiniz süre dahilinde hikayeniz tek butonla elinizde oluyor.
İnsanların hayatının büyük bir kısmını kaplayan bekleme sürelerini yararlı hale getiren uygulamada, altı ay içinde 100 bin hikaye okundu. Hikaye otomatlarının yıl sonuna kadar tam 35 istasyona yerleştirilmesi planlanıyor. Umarız ülkemizde de bu tarz aktif projeler gerçekleştirilir.
11 Yorumlar
Keşke Türkiye'de uygulansa bu uygulama. Çok beğendim gerçekten :) Paylaşım için teşekkürler :)
YanıtlaSilTürevleri var ama bundan yok sanırım:)
SilHarika bir uygulama bu, bayıldım, keşke bizde de olsa..:) paylaştığınız için teşekkürler, keyifli okumalar dilerim:)
YanıtlaSilTeşekkürler:)
SilMerhaba. :) Türkiye'de de belirli şehirlerde duraklara konulan küçük kütüphaneler var aslında. Otobüs vs.. beklerken insanlar kitap alıp okuyabiliyor lakin daha çok olmalı ve bu tür fikirler hayata geçirilmeli. İnsanımızın okumaya ve edebiyata olan ilgisi arttırılmalı. :)
YanıtlaSilAynen bu konuda bir post yayınlamak üzereyim;)
Silsen bizdeki trendeki öykücüleri biliyor musun. 1970 lerde varmış sanırım. üç genç hikaye yazıp trende satıyormuş yolculara her gün yeni hikaye :)
YanıtlaSilYok deep hiç duymadım,araştırayím bir:)
SilBu uygulamanin haberini de okumustum. Esere, üretmeye bu kadar deger veren ulkelerin oluşu cok anlamli. Bu otomatlar kadar okuma orani da insani hayrete dusuruyor. İnsallah bir gun ulkemizde de yazmak, okumak bu denli degerli kabul edilir.
YanıtlaSilİnşallah kardeşim.
SilOkumaya değer veren bir ülkede gerçekleştirilmiş güzel bir proje. Haberi okurken içim cız etti resmen. Ama Türkiye'nin okumaya verdiği değer göz önünde bulundurulursa bizde sanırım hiç kullanılmaz.
YanıtlaSilHaberi okurken, aslında her okula bir tane yapsalar ne güzel olur diye içimden geçirdim. Malum ağaç yaş iken eğilmeli.
Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..