Dan Brown-Da Vinci'nin Şifresi (Macera-Aksiyon)


Dan Brown'ın okuduğum ilk kitabı.Sür.Çok sürükleyici bir kitapdı ama kitapdaki bazı olgular kitabı anlamamızı zorlaştırıyor bana göre. Paris Louvre Müzesi müdürü Jacques Sauniere gizemli bir şekilde öldürülür.Baş kahramanımız Robert Langdon ünlü bir simgebilim profesörüdür.Paris Louvre Müzesi müdürü Jacques ile görüşmek için Paris'e gitmiştir ve gece kaldığı otelden apar topar uyandırılır.Telefon gelir ve müdürün öldüğü söylenir.Bunun üzerine Langdon acilen müzeye gider.Müzenin müdürünün cesedi yerde yatmaktadır.Cesedin kolları ve bacakları açık,ceset çırılçıplak bir vaziyette yerde yatmaktadır.Yalnız ölmeden hemen önce bir mesaj bırakır.Bu mesajın anlamı ise ilginçtir.Bu mesajın ne olduğu konusunda harekete geçilir.Ve mesajda “P.S. Robert Langdon’ u bul” ibaresi bulunmaktadır.Bu arada içeriye Kriptoloji uzmanı Sophie girer ve Langdon’ a, Paris ABD Büyükelçisi ile temas kurması gerektiğini ve kendisine bir mesaj olduğunu söyler. Araması için kendi telefonunu Langdon’ a uzatır. Longdon Amerikan Büyükelçiliğini aradığında karşısına telesekreter mesajı çıkar, mesajdaki ses ise Sophie’ nin sesidir. Sophie mesajında profesöre tehlikede olduğunu, Dedektif Face'in cinayet zanlısı olarak Langdon’ u gördüğünü söylemektedir. Telefonu kapatan Langdon tuvalete gider. Bu arada Fache ve Sophie tartışırlar ve Fache Sophe'nin olay yerini terk etmesini ister Bu durum Langdon'u şüpheli mi yapacaktır acaba ve işte bu saatten sonra müthiş bir kovalamaca başlar.Bu adam neden ölmüştür ve bu şifrede neyin nesidir?Sophe tuvalete gider ve durumu Langdon'a açıklar.Ve tek kurtuluş tuvaletin camından atlayıp kaçmaktır ve bunu yaparlar.Bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak gerekmektedir ve bunu beraber yapmalılar.Ama bu hiçde kolay olamyacaktır.Çünkü Paris polisi peşlerindedir.

Konu incelendikce çok derinleşir ve bazı Hristiyanlıkla ilgili tarikatlara kadar uzanır ve Müze Müdürünün cinayetide bu tarikatlarla son derece alakalıdır.

Güzel bir macera ve polisiye romanı.Ama konu itibari ile biraz karışık gelebilir.Okunası bir kitap.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Dan Brown okumak istediğim ama her seferinde ertelediğim bi yazar.Bi de hangi kitabından başlasam okumaya karar veremiyorum.SEn okuduklarından hangisini önerirsin cnm ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dijital kale en sevdiğim Dan Brown romanı.Onu okumanı şiddetle tavsiye ederim...

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..