Suzanne Collins-Açlık Oyunları Serisi 1.Kitap (Fantastik-Macera)

Hayatta kalma mücadelesinin konu alındığı harika bir roman.Film izler gibi okudum romanı.Ünlü yazar Stephen King:''Elimden bir an olsun bırakamadım'' demişti.Bende aynen öyle oldum ve bir an bırakamadım.Ölümle yaşam arasındaki o küçük çizgide kıyasıya bir mücadele.24 kişiden sadece bir kişi hayatını kurtaracak.Sürprizlerle dolu,okurken insanı az da olsa geren,aksiyonun biran eksik olmadığı müthiş bir roman.Okurken biran Gladyatör filmi geçti aklımdan:).Yaşamak için öldür...

Konudan yüzeysel bir şekilde bahsedersek:

Panem adında bir ülke vardır.Bu ülke 12 adet mıntıkaya ayrılmıştır ve her mıntıkanın bir özelliği vardır.Kimisi tarımda gelişmiştir,kimisi başka dallarda.Panem'de her yıl düzenlenen bir oyun vardır.Aslında Capitol denen yerde düzenlenir oyunlar.Orada dev bir arena vardır oyunlar için.Bu ölümcül oyunun adı Açlık Oyunları'dır.Her mıntıkadan katılan 2 haraç ile(Haraç yarışmaya katılan şahıslara verilen isim) toplam 24 haraç vardır.Bunlar yaşları 12 ile 16 arasında olan çocuklardan seçilmektedir genelde.18 yaşında olanların girme ihtimali çok düşüktür.Bu kişiler yaşlarına göre kuraya tabi tutulurlar ve kim çıkarsa kurada yarışmaya o katılır.Ancak birde gönüllü haraçlar vardır.Katniss buna en iyi örnektir.Kardeşi kurada çıkınca kendini onun yerine yazdırır gönüllü olarak.Nitekim kardeşinin ölmesini istememektedir.Bu oyun ölümüne bir oyundur ve canlı olarak yayınlanmaktadır.Herkes oyunları evinden yada şehire kurulan ekranlardan izlemektedir.Bu oyunlarda en şanslı mıntıka 1.,2. ve 4. mıntıkadır.Bizim Katniss ise 12.mıntıkadan Peeta ile birlikte girecektir yarışlara.Katniss hayatını avlanmakla geçinen bir kızdır.Bu yönü ile çok iyi ok kullanmaktadır.Peeta ise güçlüdür ve iyi bıçak kullanmaktadır.Diğer haraçlarda çok sağlamdır.Ama benim aklıma en çok kazınan Rue olmuştur.(Diğer haraçlar içerisinden).Cato da çok güçlü bir haraçtır ve 2.mıntıkadan katılmaktadır.Oyunların başlaması ile macera bizi içerisine alır.Ölmemek için herşeyi yapcaklardır.Ne gibi olaylar gelişecek ve hangi haraç canlı kalmayı başaracaktır?

Tek kelimeyle harika bir yapıt.Ancak bu bir seriymiş.Bende sonradan öğrendim ve serinin ilk kitabı bu açlık oyunları. 3 Seriden oluşan bu eserin diğer kitapları:Ateşi Yakalamak ve Alaycı kuş.Derhal diğer kitaplarını alıp okumam lazım.Şiddetle de okumayanlara öneririm...

Yorum Gönder

25 Yorumlar

  1. 3.kitabın yarısında başka kitaba geçmek zorunda kalsamda,en yakın zamanda bitirmeyi planlıyorum seriyi.mükemmel bi kitaptı..
    filmi kesin çıkar demiştim okurken türkiyedede vizyona giriyormuş film dün kitapçıda öğrendim...inş kitabındaki keyfi filminden de alırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gösterime girecek bu hafta.İlk kitabını bitirdim bende.Çok güzel gerçekten seri.Diğer serilerini de hemen alacağım.Yorumun için teşekkürler...

      Sil
  2. Gerçekten bir solukta okunan kitaplardan. Devam kitaplarda da heyecan bir an olsun azalmıyor, emin olun:)
    Çok fazla beklenti içinde olmamakla birlikte filmini de mreak ediyorum...
    Hoşçakalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız bir solukta okutuyor kendisini.Devam kitapları da eminim öyledir.Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil
  3. ben de dün gece bitirdim.
    hiç ara vermeden okudum.
    iyiydi.
    yarın sabah filmini izlicem umarım sinemada ve yazarım sona da.
    :)
    bence türkiye gibiydi kitap, katniss de türk kızı gibi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enteresan bir yorum Türk kızı :)Bende izleyeceğim filmini,yorumlaşırız yine:)

      Sil
  4. yani yaşadığı zorluklar filan.
    :)
    aynı türkiye ve bi türk kızı.
    ama organik besleniyodu bu iyiydi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir anlamda haklısın.Bir ara eline 3 adet ok almıştı bir taşla 3 kuş bana Cüneyt Arkın filmlerini andırmadı değil.Evet organik besleniyordu demek orada hormonlu meyveler yoktu henüz:)

      Sil
  5. son zamanlarda bu tür kitapkar arttı.
    zaman mekan yok.
    geçenlerde yazdığım yemin gibi.
    ama ben bunların gelecekte geçtiğini düşünüyorum.
    dünya berbat olduktan sonraki durum bence.
    geçmiş mi gelecek mi sence.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence geçmiş.Çünkü Gladyatör filmini andırdı bana.Geçmişte ölümüne savaşıyorlardı.Ama bir anlamda geleceği de andırıyor.Söylediğin gibi zaman kavramı yok gibi.Hem geçmiş hemde geleceği birbirine bağlıyor sanırım:)

      Sil
  6. Bende bu seriyi çok severek okumuştum.Bence serinin en iyi kitabı da ilk kitaptı.Kitabı sinemaya yetiştirmende tesadüfende olda süper olmuş.Bende filmi sabırsızlıkla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  7. Kitabı aldım ama sıra gelmedi . Filmi görmeden önce kitabı okumak lazım , teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senin gibi düşünenlerdenim herzaman.İlk önce kitabı okuyup daha sonra filmini izlemek.Yorumun için teşekkürler..

      Sil
  8. Bugün Açlık Oyunları günü, hiçbir filmi bu kadar beklememiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok merak ediyorum ama ben birkaç gün rötarlı izleyeceğim malesef.İzledikten sonra yine paslaşırız:)

      Sil
  9. ben serinin bir tek 3. kitabını okumadım. insan elinden bırakamıyor zaten okumaya başlayınca. bakalım filmi nasıl olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha ilk kitabı yeni bitirdim.Derhal diğerlini okuyacağım.Film konusuna gelirsek evet hepimiz merakla bekliyoruz ve bugün izleyenler olacaktır.Bende birkaç gün sonra izleyeceğim,inşallah...

      Sil
  10. İADEİ ZİYARETE GELDİM KARDEŞİM TEŞEKKÜR EDERİM.
    :)
    ÇOK HOŞ PAYLAŞIM OLMUŞ DEVAMLI BİLGİLERİNE MÜRACAT EDİYORUM.
    :)
    EŞİNİZE VE SİZE SAYGILARIMI GÖNDERİYORUM SELAMLAR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Eşimde size saygı ve sevgi günderiyor,iyi haftasonları...

      Sil
  11. ben sana gelirken okumuşsun bileee.
    :)

    YanıtlaSil
  12. İlk kitabı bitirdim ,heyecanla ikincisine başladım bile:) Bana Gladyatör'den çok internette av, ya da İnsan Avı başlıklı filmleri hatırlattı,Filmini izlemedim henüz ama kitapları herzaman filmlerden daha güzel oluyor.:)

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten çok güzel bir seri.İlk kitabı özellikle içlerinden en güzeliydi diyebilirim.Sinemaya da güzel aktarılıyor yavaş yavaş.Harry Potter kadar ünlü olacağını düşünüyorum.
    Bu arada paylaşımlarınız çok hoş.Sıcak bir şekilde yaklaşıyorsunuz takipçilerinize.Benim bloguma da beklerim.Henüz yeni açış olsamda zamanda geliştiririm umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.Bloğuna hemen ışınlandım zaten.Kitap blogları çoğalıyor ve ben çok mutlu oluyorum:)

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..