Prison Break Dizisinin Karakterleri

Michael Scofield

Prison Break dizisinin dahi adamıdır.Bir insan ancak bu kadar zeki olur.İnşaat mühendisi olan Michael,abisi Lincoln'un işlemediği bir suçtan idam cezasına çarptırılınca onu kurtarmak için harekete geçer.İlk önce basit bir suç işleyerek kendisini abisinin tutuklu bulunduğu Fox  River hapishanesine attırır.Tutuklandıktan sonra planlarını uygulamaya başlar.Hapishanenin bütün planlarını ve krokisini vücuduna dövme olarak yaptırır.Bu dövmenin yardımıyla abisini buradan kaçırmaya çalışır.Michael abisini kaçırmak için her yolu deneyecektir.Bu uğurda ölümü bile göze almıştır.Aynı zamanda yufka yürekli ve adaleti seven bir adamdır.
                                                                            
Lincoln Burrows
Kendisini bir komplonun içerisinde bulan Lincoln tutuklanır ve Fox River hapishanesine atılır.Suçsuzdur ama buna kimse inanmaz.Kardeşi Michael dışında.Lincoln çok güçlü bir adamdır.Bunu zaten dizide çokca görüyoruz:)Michael gibi değildir.Daha sakin ve umursamazdır.Oğluu L.G için canını verecek bir babadır aslında.Öleceği günü sayarken Michael onun tekrardan umudu olur ve hayata tutunmasını sağlar.

Fernando Sucre

Dizideki en sevdiğim karakterlerden birisidir Fernando Sucre.Porto Rikolu kahramanımız Michaelz'ın hapishanedeki koğuş arkadaşıdır.Sevgilisinin başka bir adamla evlenmek üzere olduğunu öğrenen Sucre de Michael ile kaçma kararı alır.Michael ilk başlarda bu adama güvenmezken daha sonra aralarından su sızmaz.Fernando çok yardımsever bir adamdır.Ayrıca çokda sağdıktır.Her anlamda kardeşlere yardım edecektir.En zor anlarda Sucre yardıma hazır kıta beklemektedir.

T-Bag

Çocukken babasının tecavüzüne uğrayan T-Bag bu olayı hayatı boyunca unutamaz ve bu onun kabusu olur.Bütün davranışlarına yön verir.Bu tarz bir suçtan dolayı Fox River hapishanesine düşer.Daha sonra Michael'ın kaçacağını öğrenince onu tehdit eder ve onu gardiyanlara söylemekle tehdit eder.Michael mecbur olarak onu yanına almak zorunda kalır.T-Bag zeki bir adamdır.Her an satışa getiren bir karakterdir.Bu karaktere güvenmemek en iyisi olacaktır.

Brad Bellick

Doğunun ve Batının en acımasız gardiyanıdır bu adam:) Fox River hapishanesinin korkulu rüyası olan Bellick bir rüşvet konusuna karışınca Hapishaneden atılır.Aynı zamanda kardeşler hapishaneden kaçınca sinirlerine hakim olamaz.Kendisini öldürmek üzereyken haberlerde kardeşleri bulana büyük para ödülü verileceğini görünce kendisini öldürmekten vazgeçer ve kardeşlerin peşine düşer.Tek amacı onları sağ olarak ele geçirmektir...

John Abruzzi

Tipik bir İtalyan mafyasının üyesi olan John,Fox River hapishanesinde iş bölümü kolunun kaptanıdır.İstediği kişileri işe almaktadır.Hapishanede sözü geçen mahkumlardan biridir.Michael hapishaneye girmeden önce onun hakkında araştırma  yapar ve onunla işbirliği yapmak için geçerli sebepleri vardır.T-Bag az kalsın onu öldürecektir.Michael'ın kaçmak için John'a ihtiyacı vardır.Çünkü kaçtıktan sonra ulaşım işlerini John halledecektir.John da bu büyük kaçışta yerini alır.

Charles Westsmoreland

Charles da kader mahkumları arasındadır.Kızı ölmek üzere olan Charles'in son istediği kızını bir kez olsun görmektir.Bunun için kaçmak zorundadır.Oda Michael ve tayfasına kaıtlır.Charles hapishaneye düşmeden önce 5 milyon doları bir yere gömer.Bunu duyan kaçaklar bir süre sonra paranın peşine düşeceklerdir.Charles aynı zamanda bir hayvan severdir.Hapishanede bir kedi beslemektedir.Çok iyi niyetli bir insan olan Charles sözleri ile Michael destek olacaktır.

Twener
Twener hapishaneye düşünce T-Bag ona sarkıntı olmaya başlar.Sadece o değil bazı adamların gözü de Twenerin üzerindedir.Kendisini yalnız hisseden Twener Bellick'e sığınır ve onun için casusluk yapmaya başlar.Bellick bir süredir Michael'dan şüphelenmektedir ve Twener'a grev verir.Onu iş takımına alır ve Michael'ın planlarını öğrenmesi için onu casusu yapar.Ancak Twener da bir süre sonra kaçmaya karar verir ve Michael'ın saflarına katılır.Twener sürekli dışlanmaktadır.Özellikle T-Bag ondan nefret eder...

Charles Haywire

Hapishanemizin delilerindendir.Bakmayın siz onun deli olduğuna aslında çok zeki bir adamdır.Kısa bir süre içerisinde Michael'ın dövmesini çözer ve dövmenin bir kroki olduğunu söyler.Hatta onların kaçacağını anlar.Bir ara Michael'in oda arkadaşı bile olur:)Michael'ın kaçması için ona dolaylı da olsa yardım eder.Tabi oda bu kaçıştan nasibini alacaktır..

Kellerman

Şirket adı verilen paravan bir birlik için çalışmaktadır Kellerman.Başkanın sağ koludur aslında.Başkanın her istediğini yerine getirir.Lincoln'a komplo teorisi kuran kişilerin başında gelir.Amacı Lincoln'un ölmesidir.Ayrıca çok da zeki bir adamdır.Daha sonra saf değiştirir ve şirkete karşı şavaşır.Michael'a yardım edecektir..

Alex Mahone

Çok zeki bir ajan olan Alex,Fox River Hapishanesinden kaçanların peşine düşer.Amacı onları biran önce yakalamaktır.Bir müddet sonra şirket için çalışmaya başlar.Amaç aynıdır.Fox River sekizlisini bir an önce yakalamak.Daha sonra şirket için maşa olarak kullanıldığını anlayan Alex de Michael'ın saflarına katılır.Çünkü şirket onun oğlunu öldürmüştür.Oğlunun intikamını almak için elinden gelen herşeyi yapacakdır bu zeki adam..

Sara Tancredi

Fox River hapishanesinin doktorlarından biridir Sara.Bir müddet sonra Michael'a ilgi duymaya başlar.Bu ilgi zamanla aşka dönüşecektir.Michael kaçmadan önce onun yardımına ihtiyacı olduğunu söyler ve Sara da bu yardımı ona yapar.Daha sonra Saranın babası ani bir şekilde öldürülür.Babası vali olan Sara olayları anlar,şirket onunda ölmesini istemektedir.Oda Michael'ın saflarına katılır....

Gretchen Morgan
Şirketin patronuyla zamanında aşk yaşayan bir ölüm makinasıdır Morgan.Daha sonra bu ilişkiden bir kızı olur.Şirket için Panamaya yollanır.Amacı orada mahkum olan bir adamın kaçmasıdır.Bunun için Michael'ı kullanır.Daha sonra onların peşine düşecektir.Çok güçlüdür ve tam bir askerdir.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Bütün karakterleri çok iyi hatırlıyorum. Ben kısa bir dönem izlemiş ve sonra nedense bırakmıştım. Ama kült bir dizi haline geldi.
    Bu arada bir şey sormak istiyorum, Dexter'ı hiç izledinizmi acaba? çok iyi bir dizidir ve kaç sezondur hiç bırakmadan izlediğim tek dizidir.

    YanıtlaSil
  2. @Aslı
    Tam bende soracaktım dizi öneren var mı diye.Dexter dizisini çok duydum ama izlemedim.Ona başlayım o halde.Bir de Fringe dizisini methediyorlar bu ara.Breking bad var bide.Teşekkürler öneriniz için.

    YanıtlaSil
  3. Breaking Bad ikinci en sevdiğim dizidir. Konusu, oyuncuları ve oyunculukları ile harika bir dizi mutlaka izleyin derim.

    YanıtlaSil
  4. Bu diziyi çok merak ettim hemen internetten izlemeye başlıyorum,teşekkürler.
    Örgüme selamlar öpücükler...

    YanıtlaSil
  5. @siyahkuğu
    Süper ötesi bir dizi.Pişman olmayacaksın:)

    YanıtlaSil
  6. hey be eskiden pek izlerdik.
    dizi mi arıyorsun.
    geçen gün ben de yazmıştım.
    revolution
    alfas
    dexter
    misfits
    the newsroom
    walking dead
    the exes
    hit&miss
    :)

    YanıtlaSil
  7. @deeptone
    Peki bunların hangisinden başlamalı?

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..