Ayşe Kulin-Sessiz Öyküler (23 Adet Öykü)


Ayşe Kulin'in romanlarını okumayı seven biri olarak bu öykü kitabını da severek okudum.Yazarın öykülerini ilk defa okuyorum.Kitapda 23 adet öykü var.Öykülerin geneli hoşuma gitti ancak birkaç tanesini beğenmedim.Sadece 1457 kupona adlı öykü de beğenmediklerim arasında.Tamam öykü bir zamanlar ülkemizde çılgınlığa dönüşen kupon biriktirme olayına değinmiş ama biraz abartmış.Kuponla evlenecek eş mi alınırmış:)


İlk üç öyküsü birbiriyle bağlantılı olmakla beraber küçük bir roman tadı veriyor.Geniş zamanlar,dar zamanlar,son zamanlar.Bu üç öykü birbirine bağlı.Ancak Aydın karakteri beni çok korkuttu:)Öykülerin çoğu ülkemizin gerçeklerine değinmiş.Eminim ki herkes kendinden birşeyler bulacaktır bu öykülerde.Sıcak ve samimi güzel bir kitap olmuş.Meme kanseri gibi sağlık sorunlarına da değinmiş yazar.Güneşe Dön Yüzünü,Geniş Zamanlar,Foto Sabah Resimleri kitaplarında yayımlanmış öyküleri harmanlamış yazar ve bu kitap ortaya çıkmış.

Kitap güzel,okutuyor kendini.Tavsiye edilir..

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Ayşe Kulin benim de severek okuduğum yazarlardan biri. "Adı Aylin, Geniş Zamanlar, Kardelenler..." hemen ilk aklıma gelen eserleri. Sade, duru bir anlatımı var, karakterlerine ruh katıyor, insan tahlilleri çok zengin. "Geniş Zamanlar" adlı kitabındaki öykülerini ben çok sevmiştim. 1998'de okumuştum, kitabın 3. baskısıydı.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. @Makbule Abalı
    Yorum için teşekkürler.Bende çok severim KULİN'İ tarzı güzel.

    YanıtlaSil
  4. ama son yazıma baksanaaa :)

    YanıtlaSil
  5. ben de bir varmış bir yokmuş adlı öykü kitabını okumuştum. kitabın bir tarafında gerçek yaşamdan öyküler diğer tarafında ise kurgu öyküler var, o da güzeldi...

    YanıtlaSil
  6. @kitap sevinci
    Onu da okumak nasip olur inşallah.Yorum için teşekkürler,sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Kulin 'in ilk kitapları süperdi de , sonradan bir hayli , eee, nasıl tanımlasam bilemedim ama , eski tat yok ...Çok ticari yazıyor diyeyim bari :D

    YanıtlaSil
  8. @kitap eylemcisi
    Doğrudur,ben sizin kadar bilgili değilim.Eminim siz bütün kitaplarını okumuşsunuzdur:)

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..