Eski Basım Eserleri Çöpe Atan Zihniyet!!




Arkadaş hala anlam veremiyorum kitaplar neden çöpe atılır?Bir de bu kitaplar eski basım.Benim gözümde daha çok değeri olan kitaplardır.Başka ülkede olsa adamlar bu kitapları koruma altına alır,biz de ise maalesef tam tersi oluyor.


Kitaplara verdiğimiz değer aslında bu haberle bir paralellik göstermekte.Çoğumuzun başına gelmiştir,çöp atmaya gidersin bir bakarsın yığınla kitap çöpte.Gerçekten çok üzücü bir tablo.Ya madem kitaplar sana fazla geliyor,git kütüphanelere bağışla,git maddi durumu kitap almaya yetmeyen ama okuma hasreti çeken insanlara ver.

Adana'da bir okulun çöpünde yüklü miktarda eski basım kitap bulunmuş.Bu kitapları çöpten alan atık kağıt toplayıcıları kentteki bir sahafa satmışlar.İyi bari en azından yakmamışlar:)Güler misin ,ağlar mısın.21 yıllık koleksiyoner Kösedağ: "Kitap bir kültür aracı değil de zaman geçirmek için kullanılan, işi bitince kaldırılıp atılan bir obje gibi görülüyor"

Aynen çok doğru söylemiş Kösedağ.Bir de bu kitaplar arasında okumaktan en çok zevki aldığım Türk ve Dünya klasikleri varmış.Gel de kızma arkadaş.Ne zaman bu zihniyetten kurtulacağız acaba?Son zamanlardaki gelişmeler hepimizi umutlandırıyor aslında.Okumu oranında gözle görülür bir artış var.Umarım çok daha güzel haberler veririz bu anlamda.Bol okumalı günleriniz olsun,sevgiler:)

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Yuhh be atılır mı onlar. Ben hiçbir kitabımın bir sayfasına bile zarar gelmesin diye uğraşırken adamlar çöpe atıyor hem de eski basımları..Harbiden garip kafadayız..

    YanıtlaSil
  2. İnanılmaz gerçekten, çok haklısınız, benim için de eski basım kitaplar daha değerlidir, ne zaman bu zihniyet değişecek, hele de bir okulda olması olayın düşündürücü, çocuklara dağıtsalarmış en azından... paylaştığınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okulda olması çok daha ciddi bir sıkıntı.O kadar okumaya aç insan varken çöpe atmak pes gerçekten

      Sil
  3. kitap geçen yüzyılın meraklı yaa, belki de elli yıl sonra sadece antika değeri kalacak. ama atılmaz tabii çöpeee :)

    YanıtlaSil
  4. Çok yazık. Biz de okul kütüphanemize koymak için kitap arıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keske ihtiyacı olan okullara gönderseler oda yok.Ne tuhaf bir ülkede yaşıyoruz.

      Sil
  5. Merhabalar. Blogunuzu beğendim. Kitap konusuna meraklı insanları görmek ne güzel. Yalnız biraz daha fazla kitap tanıtımı yapmanızı istemek yeni bir takipçiniz olarak hakkım diye düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.Sizin bloğunuzda çok değerli.Son zamanlarda biraz yoğun olduğumdan okuduğum kitapları eklemeye zaman bulamıyorum.En kısa sürede bir tanıtım yapalım o zaman:)

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..