Kitap Okurken Kendisiyle Dalga Geçilen Gençten Kitap Gibi Cevap!!


Ali Uçar adlı arkadaşımız metroda kitap okurken haberi olmadan fotoğraflanmış ve kendini bilmez şahsiyetler tarafından kendisi ile sosyal medyada dalga geçilmiştir.Otu boku eğlence olsun diye sosyal medyada paylaşan ve espri yapan geri zekalı insanlardan cidden utanıyorum.Yazıklar olsun.Zaten ne kadar az okuyan bir ülkeyiz bari okuyan insanlara saygınız olsun,yazıklar olsun size,dalga geçenlere.

Ali Uçar o kadar karakterli o kadar temiz bir arkadaşımız ki kendi uslubu ile çok güzel bir cevap vermiş kendini bilmez insanlara.Şu şekilde yazılmış:

‘Entel olcam, kız tavlıcam diye kendini yırtan izban kekosu terliklerine bayıldım’

Ali uçar bu yazıyı ve kendi resmini görünce sosyal medya hesabından şu şekilde cevap vermiştir:

'Arkadaşlar fotoğraftaki kişi benim ve hiç utanmıyorum karşımda oturan kıza veya çevremde hiç kimsenin namusuna bakmadığım için... Evet ben cebi çok zengin biri değilim hatta ilkokul altı terkim, annem babam ayrı ama ben toplumun huzurunu kaçıran bir soytarı olmadığım için utanmıyorum. Çalmıyorum, çalışarak para kazanıyor, param yettiğince kitap almaya, kütüphaneye gitmeye çalışıyorum, çok utanıyorum böyle bir insan olduğum için! Elbisem kirli, terliğim bindiğim metroya uygun değil, zihnimi kirletemiyorum utanıyorum!.. Ama her ne olursa olsun bana kitaplar böyle olmayı öğretti, insan olmayı... Hayvanlaşıp çevremi kirletemiyorum üzgünüm, utanıyorum!..'' 


Bunun üzerine Ali Uçar'a pek çok kitap teklifi geldi ama bu koca yürekli adam hepsini reddetti. Şöyle bir açıklama yaptı:

Bana kitap vermeyi yahut hediye etmeyi düşünen arkadaşlar ben cebimdeki parayı kitapçıya vererek mutlu oluyorum çünkü ben o kitaba ücret ödersem yazarı kazanacak, yayın evi kazanacak matbaada çalışan insan kazanacak stantta duran öğrenci arkadaşımız ve kitapçılar kazanacak ve çoğalacağız.''


Kitap Cumhuriyetim olarak bu arkadaşımın sonuna kadar arkasındayım.Yüreğine sağlık büyük insan.Kendisinin de dediği gibi umarım kitapçılar kazanacak ve çoğalacağız..

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. çok sevdim çok bu arkadaşımızı bu yazıyı da bloga koycam ya çok duygulandım yaaaa aferin valla ali arkadaşa :)

    YanıtlaSil
  2. @deeptone
    Ben de çok sevdim,karakterini ortaya koymuş kardeşim..

    YanıtlaSil
  3. Okumuştum facede bu çocuğu. Karşısındaki kızın kapasitesini ne güzel ortaya koymuş sözleriyle....

    YanıtlaSil
  4. Ben de okudum ama artık o kız gibilerine diyecek bir laf bulamıyorum. Bugünkü yazımda ben de bahsettim çocuktan. Ama biraz farklı bir yere bağladım. Okuyun, umarım seversiniz.

    YanıtlaSil
  5. Aliler çoğalsın da o abuk subuk insanlar azalsın...

    YanıtlaSil
  6. Kendisiyle alay eden kişiye öyle bir güzel cevap vermiş umarım bu olaydan bir ders çıkarırlar.

    YanıtlaSil
  7. @Gökhan TEKİN
    Umarım kardeşim.Bu arada hoşgeldin,bloğuna gezdim ve beğendim.Keşke daha önce keşfedebilseydim:)Neyse zararın neresinden dönsen kardır:)

    YanıtlaSil
  8. en güzel insan tipidir Ali, keşke etrafımızda çokça olsalar da karşı guruptakiler bir miktar had öğrenseler...:(

    YanıtlaSil
  9. @KİTAP EYLEMİ
    Haklısınız,Ali gerçekten gönüllerin adamı,iyi yürekli insan.Bunu fotoğraflayan şahsiyet insanlığını sorgularsa anlayacaktır yaptığı yanlışı.

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..