Deniz Can B-Gözleri Hep Çocuk

Deniz Can B.-Gözleri Hep Çocuk

Bu romanda bir aile içerisinde geçen çatışmalara yakından tanık oluyoruz.Sevgi ve saygı olmadan yürütülmeye çalışan bir aile yaşamının ne kadar başarısız olduğunu görüyoruz.Duygusal yönden ağır basan ve sürpriz bir şekilde biten bir roman.

Aslı işi ile evi arasında mekik dokumaktadır.Fırat'la evlidir.Güçlü bir kadın karakter olan Aslı evlilik hayatında istediğini bir türlü bulamaz.Oysa ki Fırat'la severek evlenmişlerdir.Kızları Seren doğduktan sonra Aslının bütün hayatı kızı olur.Kocasını sürekli ihmal etmektedir.Aslı aslında bir anlamda annesi Firuze Hanımın yaptığı yanlışları tekrarlamaktadır.Firuze Hanım da Aslıyı baskı altında büyütmüştür.Kocası Kemal Bey ile duygusal çatışmalar yaşayan Firuze Hanımın her şeyi kızı Aslı'dır.Duygusal anlamda baskı hisseden Aslı asabi bir gençlik geçirmektedir.Kiloları ile başı derttedir.Üniversiteyi kazanır ve iş hayatına atılır ve Fırat'la evlenir.

Duygusal anlamda yıpratılan ilişkilerin çocuklar üzerindeki yan etkisini de romanda görmek mümkün.Roman bir anlamda hayattaki planları ertelemenin yanlış olduğunu gözler önüne seriyor.Bir kişiyle bir planınız varsa derhal uygulayın aksi halde o şansa bir daha sahip olamayabilirsiniz.Son pişmanlık fayda etmiyor maalesef.

Romanın finali de sarsıcı.Yani Türk Halkının ahlak anlayışıyla pek bağdaştıramasam da roman genel anlamda güzel.Sevgisini sürekli sorgulayan bir insan.Sevgiye aç olan Aslı'nın Mümide ile kurduğu sıcak ilişki romanın sonuna damgayı vurmuş.Sevgiye aç olan insanların ne tür yanlışlıklar yapabileceğine tanık oluyoruz.Sevgisiz süren bir aile hayatı bir yere kadar gidiyor,sonrası çatışma ve koca bir boşluk.Bu romanı da tavsiye ederim.




Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Ahhh ah. Öyle bir anlattınki "olsada okusam" dedim cidden. Bana biraz piraye'yi anımsattı bu yazı. Böyle bir kitap okunmazmı...
    Size bir ricam var hocam; lütfen ""Hande Altaylı - Aşka Şeytan Karışır" adlı kitabı okuyun, gerçekten çok sürükleyici. Hiç sıkılmadan okuyacaksınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande Altaylı romanlarını çok severim.Kahperengi çok hoşuma gitmişti.Bahsettiğin kitabı da okumaya çalışacağım;)

      Sil
  2. Teşekkürler tatlım sizler sayesin de ben de vakit ayırıyorum artık okumaya çok fazla ara vermişim:)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten başarılı olmuş başarılarınızın devamını dileirm

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..