Responsive Temalar İçin Esnek Adsense Reklamları

Responsive temanın ne olduğunu ve bloglar için önemini şu yazımda belirtmiştim.Bloğunda adsense reklamı yayınlayanlar için de esnek reklama geçmek şart oldu.Yani responsive bir temanız var ancak esnek reklam birimini kullanmıyorsanız,reklamlar masaüstü bilgisayarınızda ya da dizüstü bilgisayarınızda güzel görünürken tablet yada cep telefonunuzdan çok çirkin görünebilir.Bu da kötü bir görüntü vermektedir.Reklamın sağa doğru uzaması yada sola doğru uzaması,belirtilen genişlik ve yükseklikte olmaması bloğunuzda kötü bir görüntüye sebep olacaktır.

İşte bunu engellemek için Esnek Adsense reklamına geçiş yapmalıyız.Bu sayede nasıl responsive temamız her cihazda uyumlu görünüyorsa,adsense reklamlarımız da her cihazda uyumlu ve göze hitap eden bir şekilde görünecektir.Bu kazancımızı da doğrudan etkilemektedir.Bloğunuzda reklamı nereye koyarsanız koyun,reklam kendi boyutunu ayarlayacak ve en güzel şekilde otomatik olarak oraya yerleşecektir.Bu sayede reklam kendini en güzel şekilde gösterecektir.

Esnek reklam ayarını yapmak için,blogger panelimizde eğer adsense reklamımız aktifse Kazançlar kısmına tıklıyoruz.Ardından kontrol panelini görüntüle diyoruz.

Kontrol panelini görüntüle dedikten sonra çıkan ekrandan üst tarafta yer alan Reklamlarım kısmına tıklıyoruz.Tıkladığımızda karşımıza çıkan ekrandan yeni reklam birimi sekmesine tıklıyoruz.


Yeni reklam birimine tıkladığımızda karşımıza çıkan seçeneklerden Esnek reklam birimini seçiyoruz ve kodu al diyoruz.Html kodları gelecek.Bu kodları buloğumuza Html Gadget aracılığıyla reklamın nerede görünmesini istiyorsak oraya ekleyeceğiz.


Bundan sonrasını Google kendi hallediyor:) Reklamı bloğunuzda en iyi görüntülenecek şekilde ayarlıyor.



Yorum Gönder

4 Yorumlar

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..