Doğudan Batıya Yolculuk Var...


Doğudaki görevimi tamamlamış bulunmaktayım.Erzurumun Horasan ilçesinde iyi kötü tam tamına 4 seneyi devirdik.Yeni bir başlangıca yeni bir şehre doğru yelken almaktayım.Soğuğun ne olduğunu bu 4 senede çok iyi bir şekilde tecrübe ettim.Hani hep derler ya insan neyin ne olduğunu gurbette anlar diye,aynen öyleymiş.

Çok zor zamanlar atlattık bu ilçede.Özellikle oğlum olduktan sonra zor günler geçirdik.Nitekim Hastane koşulları çok yetersiz.40 derece ateşli bir bebeği hastaneye götürüyorsunuz ve önünüze ıslak bir pamuk soğuk uygula.Sadece tedavi bu kadar.Gerçekten çok zor zamanlardı.Gecenin bir vakti ile de gidemiyorsunuz.Sonuçta durum acil oluyor.Hele bir de arabınız yoksa vay halinize.

Buralara yaz pek uğramıyor.Haziranın ortasına kadar kısa kollu  giyinmek sıkıntı.Hele akşamları ve geceleri hiç sormayın.-40 ları gördüm bu 4 sene içerisinde.Evden işe paten yaparak gittiğim zamanlar oldu:)Tabi düşmek normal bir şeydi:) 2011-2012 kışını asla unutmayacağım.Soğuktan nefesimin kesildiği olmuştu:)

Şöyle geriye dönüp bir bakıyorum da koca bir Vay Be diyorum.İnsan yokluğun ne olduğunu buralarda çok iyi anlıyor.Sosyal imkan yok denecek kadar az.Ancak halimize şükrettim.Çok daha kötü ilçelerde görev alabilirdim.Erzurum Horasan çoğu ilçeden iyi.Görev yönünden rahattım.En azından Konya'daçok daha aktif ve yorucu bir görev zamanı oluyordu.Şaka maka ama meslekte de neredeyse 10 seneyi devirmişim:)

Burada edindiğim tecrübeleri hayatım boyunca unutmayacağım.Yediğim kazıkları da tabi.Hani tecrübe hayatın insana kel kaldıktan sonra tarak vermesi demiş ya bir düşünür.Gerçekten çok doğruymuş.Dedikodu,fitne,fesat,arkadan iş çevirme gibi durumları defalarca yaşadık.Tabi bunlar hep artı haneme yazıldı tecrübe açısından.İyi gün dostluğu çok oluyor buralarda

En zor gününüzde ailenizin yanınızda olamaması ne kadar da korkunç birşeymiş.Allah kimseye yaşatmasın.Hele ki baba olduktan sonra hayatım tamamen değişti.Ben hastalansam umrumda olmaz.Ama oğlum günlerce hasta kaldı.Bu acı tarif edilemez gerçekten.3 günde 7 kilo verdirir adama.Dersiniz ki bana birşey olsun ama oğlumu koru Allahım.Buradaki tek destekçim zor günlerimde eşim ve ailesi oldu.Allah onlardan razı olsun.

Yine de güzel 4 seneydi.Bir de insanlar bu kadar bencil olmasaydı daha iyiydi ama yapacak bir şey yok.Şimdi Çorum'a doğru yol alacağım.Yorucu günler beni bekliyor.Ev toplanacak,taşınma işleri var.Dahası Çorum'dan yeni bir ev alacağım Allahın izniyle.Çok işim var çok:)Bakalım yeni hayat bize neler kazandıracak.

Bu arada bir yandan da mutluyum.Hayatımda gerçekten istediğim birşeyi gerçekleştirirebileceğim.Kitap fuarına katılmak,çılgınca yeni kitaplar almak istiyorum.Yazarlara imzalatmak:):)

Amma da uzun yazmışım ya.Aslında daha 5 sayfa yazasım var ama neyse,kendinize iyi bakın,sevgiler..

Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. Çorum da 4 senem geçti seveceksiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bildiğim bir şehir.Seveceğim inşallah.Yorum için teşekkürler:)

      Sil
  2. Sizin adınıza sevindim. Ben 4 yıldır Midyat'ta çalışıyorum. Midyat çok güzel ve çok rahattır. Eğer yine doğu görevi yapmanız gerekirse aklınızda olsun. Ben de şu an il dışı tercihlerle uğraşıyorum. Adana'yı istiyorum. Umarım hayırlı ve güzel bir yer gelir.

    Adana'ya gidecek olmamda en sevindiğim şeylerden biri Adana kitap fuarına katılmak olacak :-) Ocak ayını sabırsızlıkla bekliyorum.

    Yeni görev yerinizde başarılar dilerim. Umarım sizin için her şey güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için sağolsun.Allah sizin de gönlünüze göre versin.Hepimiz için hayırlı olur inşallah.

      Sil
  3. geçmiş olsun diyeyim öncelikle.. Ben de 5,5 yıl Ağrı Doğubayazıtta görev yaptım.. okudukça yaşadıklarıma geri dönmüş gibi oldum.. çok şey alıp götürüyor doğu görevi insandan.. en önemlisi de gençliğin en güzel günlerini... Yeni hayatınızda Allah yardımcınız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız gençliğimizin en güzel 4 senesini götürdü bizden de:)Olsun canımız sağolsun napalım.İyi temennileriniz için çok sağolun.

      Sil
  4. Merhaba,
    Yeni şehriniz, yeni ortamınız hayırlı uğurlu olsun. Dilerim tüm sıkıntılarınız Erzurum'da kalsın :)
    Tayinli bir mesleğim olmadığı için bu bahsettiklerinizi hiç yaşamadım. Ama birilerinin bloglarında heyecanlarını okuyunca duygulanıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni bir şehir hayatınıza yeni güzellikler getirsin.

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı olsun. Erzurum'un soğuğundan sonra iliklerinize kadar ısıtacak güney illeri daha mı iyi olurdu acaba :)
    Taşınmak hayli yorucu kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. hayırlı olsun bir tanıdığımda orda öğretmendi ankaraya ailesinin yanına atandı oda sizle aynı dusuncelerde ,neymiş ne bu erzurum dedim kendi kendime.valla benimde en korktuğum yer karadeniz :D zira küfürü hiç sevmem ama trabzonda fazla var deniyor.gerçi benlik bir durum yok atanma derdim yok benim ancak yaşama geçinme geçim derdi olarak en korktuğum yerlerden biridir :D inşaAllah çorumda çok rahat olursunuz sevindim sizin adınıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erzurum cidden çok soğuk:)Yazın bile akşamlrı çok serin oluyor.Ancak güzel günlerimizde oldu elbette.İyi dilekleriniz için teşekkürler.

      Sil
  8. oleeey çok sevindim. iyi taşınmalar iyi yolculuklar kolay gelsin. olsun işte erzurumda da olmuştur güzel günler yaaa. çorum. kitap fuarı o zaman ankarada mı gitcen. ankaraya yakın olmalı. çorum leblebisi çok güzel yaaa. baksanaaa bir de ne derler, çorumdan adam çıkmazmış :) bakalım görcen sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap fuarı her sene Çorumda da oluyormuş deep:)Ankaraya çok da yakın değil.Leblebi diyarı:)Adam çıkma konusunu göreceğiz.Bir de senin yaptığını Çorumlu yapmaz derler:)Bunun hikayesini de yerinde öğrenmeli:)

      Sil
  9. Merhaba ! Blogunuzu yeni keşfettim :) Her yeni başlangıç güzeldir, doğrusu tam cümle aklıma gelmedi ancak güzel şeyler bunlar :)) Ben de bloguma beklerim :) İyi günler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz:) Evet bunlar gerçekten çok güzel şeyler.Ziyarete geleceğim;)

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..