Oku;Esaretin Azalsın!!

Özgürlüğün İçin Oku

Allah kimseyi düşürmesin ama bir hapishanede olduğunuzu düşünün.Ve size diyorlar ki ne kadar kitap okursanız mahkumluk süreniz o kadar azalacak.Kaç kitap okursunuz??

Şaka bir yana bu proje Brezilya'da uygulanıyormuş.Ancak ceza indirimi yılda 12 kitapla sınırlıymış.Mahkumlar bir kitabı bitirip,o kitap hakkında tez niteliğinde bir şey hazırlıyorlarmış.Yani kitabın özetini çıkarıyorlarmış kitapları okuyup okumadığı anlaşılsın diye.Kitap başı 4 ceza puanı indirimi alıyorlarmış.Bu da 4 gün demek.Senede ise 48 gün indirim demek.10 senelik bir mahkum düşünecek olursak  480 gün indirim alacak demektir.Hiç fena bir rakam değil aslında.Neredeyse 1,5 sene indirim almış olacak.Okuduğu kitaplar illa ki mahkuma bir şeyler kazandıracaktır.

Ancak insan düşünmeden de edemiyor.Ya hapishaneden çıkınca yine suç işlerse?O zaman okuduğu kitapların hiç bir anlamı kalmıyor tabi.Hatta kitapları hapishaneden çıkmak için kullanıyor olabilir.Yine de olumsuz düşünmeyelim biz değil mi:)

Bu projeye Özgürlüğün için Oku adını vermişler.İtalya'da ise Calabria bölgesinde uygulanıyormuş ve bu projeden 6 aydan fazla ceza almış mahkumlar istifade edebiliyorlarmış.

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. Bazı cezaların indirimi olmaz -_- kitap alet edilmemeli :D

    YanıtlaSil
  2. bana göreymiş. günde en az iki tane bitiririm o zaman oleey :)

    YanıtlaSil
  3. Yalnız ben mi çok etkileyici buldum uygulanan metodu acaba :) Kitap okumak insanın ruhunu -o farkında olmadan- iyileştiren, ufku açan, eğiten, geliştiren bir şey. En iyileştirilmesi gerekenler de suçlular ve suça yatkın olanlar tabii ki. Bazı suçların cezasında indirim yapılmaz, yapılamaz. Ona diyecek sözüm yok; ama okuyan zaten okuyor. Önemli olan kitabın yanından dahi geçmeyen, okumayı düşünmeyen insanlara bu alışkanlığı kazandırmak ve onları kendileri farkında olmasalar dahi geliştirmek. Hapisten çıkınca suç işlemeyeceğinin garantisi yok; kitap okusa da yok okumasa da yok. Yani bence bu büyük bir adım, doğru bir iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmayı unutmuşum. Başlık muhteşem. Sadece hapistekiler adına değil, hepimiz adına söylenmiş gibi. Oku, esaretin azalsın...

      Sil
    2. Hoş geldiniz,yorum çok güzel,katılıyorum

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..