Okumanın Önemi

Kitap Okumanın Önemi

Resim kitap okumanın önemini en iyi şekilde vurgulamış.Bilimde ,teknolojide,ekonomide,gelişmişlik oranında önde olan ülkelere bakacak olursak;söz konusu ülkelerde okuma oranının ne kadar yüksek olduğunu göreceğiz.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyi okuma oranlarıyla doğru orantılı.Ülkemizde okuma oranı maalesef hala çok düşük.Ancak gözle görünen bir artış var son zamanlarda.Bu güzel bir gelişme.Bunu küçük bir örnekle anlatmak istiyorum.Bundan 4 sene önce kendi bloğumu açtığımda kitap blogları çok azdı.Şuanda ise yüzlerce kitap bloğu var.Kitaplara olan merakımız gün geçtikçe artıyor.Kitap fuarları son zamanlarda ziyaretçi rekorları kırmakta.Şu yazımda bu tarz bir rekordan bahsetmiştim.

Gelişmeler olumlu yönde ola dursun,daha çok okumaya ihtiyacımız var.Okudukça gelişeceğiz.Artık cahil kesim kalmasın.Bu insanlar kandırılmasın.Okuyalım ve okutalım.Evlerimizi kitaplarla donatalım.Ne demişler "ağaç yaş iken eğilir"Çocuklarımıza okuma sevgisini küçük yaşlarda aşılayalım.Onlar bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaklar.

Günde 1 saat tv izlemesek,1 saat internete girmesek birşey kaybetmeyiz ancak 1 saat kitap okursak çok şey kazanırız.Evimizde çocuklarımızla beraber bu şekilde bir aktivite yapabiliriz.Böylece çocuklarımız okumaktan keyif alacaklar ve okuma alışkanlığı elde etmiş olacaklar.

Daha bilinçli bir nesil yetiştirmek ve gelişmek için lütfen okuyalım ve okutturalım.

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Resim çok hoşuma gitti. Aynen okuma olmadan hangi insan yeni bir şey öğrenebilir ki? Bende farkettim son zamanlarda okur sayısı gittikçe artıyor ülkemizde. Belki bunun sebebi kitap satış sitelerin artmasıyla oluşan rekabet sonucun da kitapları ucuza alabilmemiz veya daha kaliteli yazarlar ortaya çıkmaya başladı. İnsan kitap okumak istese bile yazarları kendine sıcak bulamayınca okumaktan soğuyor. Ben bir kitap sayesinde okumaya alıştım. O kitaptan bu zamana kadar okuyorum. Ve tabi bu alışkanlıklar küçük yaşlarda öğretilmelidir. Kitap okumaya zamanım yok diyenlerde kendilerini kandırıyor. Kitaplardan korkanlar da var :) Bence kitap insanı dinlendiriyor ve düşünme yetimizi geliştiriyor. Ayrıca çok iyi bir arkadaş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harfiyen katılıyorum.Kitap herşeye iyi geliyor:)

      Sil
  2. Evet, instagram ve bloglar sayesinde okuma oranının arttığını düşünüyorum ben de. Ama yine de yetersiz. Umarım daha da artar.

    YanıtlaSil
  3. 1 saat tv seyretmemekle, internete girmemekle hiçbir şey kaybetmiyoruz; ama 1 saat kitap okumakla kazandıklarımızın haddi hesabı yok kısmını yürekten takdir ve tebrik ederim. Çok doğru ve çok çarpıcı.

    YanıtlaSil
  4. ne laf etmiş yaaaa hey beee :)

    YanıtlaSil
  5. Kitap okuyan insan, her ne olursa olsun asla birşey kaybetmez. Mutlaka birşeyler kazanır ve hayatına birşey katar. Geleceğe dair planlarına ışık tutar kitap. Ama kitap okumayan insan öylemi ? Dünyaya nasıl gelmişse öyle gider. Oysa kitap okuyan kişi ömrüne çok şey katar, birçok olumlu değişim yaşar... Bu arada resim bir harika :) Aldım resmini k.bakma ^_^

    YanıtlaSil
  6. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi okuma oranlarıyla doğru orantılı , sözün çok doğru abi , örneğin japonlara baktığımızda adamlar dolmuşlarda bile kitap okuyorlar boş zamanlarını kitap okumakla geçiriyorlar , Bizde de kitap okuma oranı yavaş yavaş artıyor. Güzel bir yazı olmuş yüreğine sağlık abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah kardeşim. Japon örneği çok doğru tespit.Sevgiler

      Sil
    2. Rica ederim abi, saygılar

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..