Can Yayınlarından "Özür" Açıklaması Geldi!!




Tüyap Fuar'ında üzücü bir olay yaşanmıştı.Can yayınları çalışanları 13 yaşında bir çocuğun kitap çaldığı gerekçesiyle üzerini aramıştı.Ancak çocuğun üzerinden kitap çıkmayınca çalışanlar ile çocuğun ailesi arasında tartışma çıkmıştı.

Olayın ardından şoka uğrayan çocuk ağlamıştı.Gerçekten hazmetmesi kolay bir olay değil.Durup dururken hırsızlıkla suçlansanız ne hissedersiniz?

Çalışanların yaptığı inanılır gibi değil.Can yayınları gibi kaliteli bir yayınevinin böylesi bir olaya karışması ayrı bir talihsizlik.Ülkemizde zaten okuma oranı ortada.Böylesine güzel bir fuarda bunların yaşanması düşündürücü.

Yaşanan olayların üzerine Can Yayınları sahibi Can Öz imzalı “Hatalıyım, sorumluyum, hesap vermeliyim...” diye başlayan açıklama bir açıklama paylaşan yayınevi, bahsedilen olayın doğru olduğunu açıklayarak, “Çocuğu üzen üç çalışanımızla yollarımızı ayırdık” diye duyurdu.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Dün Tüyap Kitap Fuarı’nda, Can Yayınları standında çok tatsız bir olay yaşandı. 13 yaşında bir çocuk, kitap çaldığı iddiasıyla durduruldu, üzeri arandı ve kitap çalmadığı ortaya çıktıktan sonra çocuğun abisi ve yakınlarıyla gerilimli bir tartışma yaşandı. Çocuğun ağladığı da doğru.

Yorum Gönder

24 Yorumlar

  1. Yine de yaşananların izlerini silmek zor olmalı..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.

    O çocuk çalsa çalsa sizin bir kitabınızı çalardı. Tam emin olamadığınız bir durumda bunu asla yapmayacaksınız.
    Hadi bakalım "ayıkla pirincib taşını" Aslında bu iş tazminat davasına kadar götürülecek bir durumdaymış.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can yayınları çalışanı çok ayıp etmiş.Haklisınız hocam sevgiler.

      Sil
  3. Bu çocukta çok derin yaralar açacak nitelikte bir durum. Bir özür bu durum için çok az . Can yayınları o üç çalışanını çıkardı iyi güzel ya o çocuk yaşadığını aklından nasıl çıkaracak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç calışanı çıkarmak çözüm olmamalıydı.Bununla beraber daha güzel şeyler yapılabilirdi.

      Sil
  4. Umarım çocuk okumaktan nefret etmez :/ Çalmak ne kadar kötü olsa da, çalınacaksa kitap çalınsın demek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarız nefret etmez.Çalınan kitap olsun yeter ki okunsun da:)

      Sil
  5. Can Yayınları öğrencilere indirimli kitaplar satardı hep. Yanlış bir davranış her şeyi unutturur her zaman.Kitap fuarına giden bir çocuk kitap çalmayı düşünür mü? Kitap çalmakla suçlanan bir çocuk hayatı boyunca bu yarayı nasıl taşır, nasıl etkilenir? Suçlama neden herkesin önünde yapılır? Keşke özürle birlikte kitap hediye edilseydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız hocam.Hırsız bir çocuğun kitap fuarında ne işi olur? Teknoloji fuarı olsa neyse.O kalabalık içersinde çocuğun suçlanması çok ağır olmuş.Keşke farklı bir çözüm bulsalardı sonuç olarak.

      Sil
  6. off ya duymamıştım unutsa bari çocuk çabucak.

    YanıtlaSil
  7. can öz? can yayınlarının sahibinin adı mıymış ve o fotodaki mi.

    YanıtlaSil
  8. Yalnızca çalışanların kabahati değil bence. "Kitap çaldırmayın, dikkat edin." diye kaç kez tembihlendiler kim bilir... Neresinden bakarsak bakalım üzücü bir olay. En çok da çocuk bakımından.

    YanıtlaSil
  9. Çocuk için çok kötü bir dürüm. Umarım çocuğun kitap sevgisinde ve ruh sağlığında kalıcı bir hasar oluşmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bahsetmiş olduğunuz gibi olur.Temennimiz o yönde.

      Sil
  10. Bu olayı duymuş ve açıklamayı görmüştüm. Saçma sapan bir şekilde suçsuz bir çocuğu rencide etmek pek doğru olmasa gerek. Maalesef yayıncılar da kitap okurlarını yolunacak kaz olarak görüyorlar. Kitap fiyatları ve kağıt baskı kaliteleri dünya standartlarının çok altında. Hırsızlığı önlemek istiyorlarsa önlemlerini elektronik olarak alacaklar ki fuarda bu çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların yanında ülkemizde kitaplar bana göre çok pahalı.Öğrencileri ve dar gelirli aileleri de düşünmeleri lazım.

      Sil
  11. Üzücü bir olay olmuş gerçekten. Çocuğun yerinde ben olsam kitap okumayı bırakabilirdim o yaşın duygusuyla. Çalan kişiyi farklı bir yolla arayıp bulabilirlerdi. Kişinin üzerini aramak çok aşağılayıcı bir şey, ve bu kişi çocuk ise gururunu fazlasıyla kırmıştır..

    YanıtlaSil
  12. Ben duymamıştım bu olayı. Çok üzüldüm çocuk adına:(((

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..