Chicago'dan Kitap Okuma Etkinliği


Bu sefer etkinlik haberimiz Chicago'dan geliyor.Chicago'da okuma konusunda problemli bir yermiş Amerika'da.Öyle ki Chicago'nun %53'ü okuma-yazma bilmiyormuş ve sekizinci sınıftan itibaren okuma konusunda sıkıntı varmış.

Hal böyle olunca insanları okumaya teşvik etmek amacıyla trenler kitaplarla doldurulmuş.Yolculuk esnasında insanlar kitap okusun diye.Bir nebze olsun insanları okumaya teşvik etmek amaç.Gerçekten Amerika gibi bir yerde bu oran çok büyük.

Akıllı telefonlar geliştikçe maalesef okuma oranı düşüyor.Bizim ülkemizde bunu rahatça gözlemleyebiliriz.Dünyada birçok ülke de bundan nasibini almış tabi.Kafamızı telefonlardan kaldırıp kitap okuyalım biraz:)

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Bizim ülkemizde de keşke yapmış olsalar. Otobüslerde kimsenin elinde kitap görmüyorum. Ne kadar acı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle,herkesin elinde bir akıll telefon.Kitap okuyana bile bir tuhaf bakılıyor.

      Sil
  2. Çabalıyorlar en azından. Bir şeyler yapıyorlar... Bizde okuma oranı ne kadar düşükse millet o kadar mutlu oluyor enteresan... Sonumuz hayrola.

    YanıtlaSil
  3. Sonumuz hayrola gerçekten.Bizler de çabalamak zorundayız aslında ama.

    YanıtlaSil
  4. O kadar dizi dönüyor televizyonda; akıllısı-delisi, köylüsü-kentlisi, kadını-erkeği bir sürü karakter çiziliyor ama bir tanesinin elinde kitap yok, çünkü gerek yok...Size anlatılan klişe cümleleri ezberleyin, karakterlerin çapraşık ilişkilerinden etkilenin ama zinhar okumayın!!!
    Ben çekirdekten gelen alışkanlıkların etkisine inanırım, hayatında bir iki kitap dışında (ki onlar da okulda ödevdir zamanında) okumamış adam otobüste gördüğü kitaba ilgi göstermez bence. Haa hiç birşey yapılmasın mı? Tabi yapılsın ama geri dönüşler de değerlendirilsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuna kadar katılıyorum.Yani kişi istemeli okumayı.Okumak içinden gelmiyorsa treni ağzına kadar kitapla doldursak ne çare.Ama zararın neresinden dönsek kardır düşüncesi ile hareket edilmiş.Iyi de düşünülmüş.

      Sil
  5. ne güzel bir çare ama :)

    YanıtlaSil
  6. Çare güzel deep ama sonucu ne olacak acaba:)

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..