Trafiğe Karşı Edebiyat Dediler ve Bu Muhteşem Manzaraya İmza Attılar



Yine muhteşem bir haberle karşınızdayım arkadaşlar.Bu haberdeki manzara gerçekten muazzam.Bu görüntüler Kanada'nın en büyük şehri Toronto'dan. 







Listekitap bu güzel haberi paylaştı.İşte detaylar:

Toronto Nuit Blanche Festivali dahilinde Luzinterruptus adlı sanat kolektifi ilginç bir çalışmaya imza attı. Literature vs. Traffic(Trafiğe Karşı Edebiyat) adlı enstalasyon çalışmasıyla şehrin trafiğinin insana olumsuz etkilerine dikkat çekmek isteyen Luzinterruptus, gönüllülerin bağışladığı yaklaşık 10 bin kitapla trafiğin gürültüsünü edebiyatın sessizliğine dönüştürdü. Hagerman Sokağı’nın tamamını kitaplarla kaplayan ve sokağı araç yığını olmaktan çıkarıp kitap denizine çeviren çalışma 12 günde tamamlandı.

Trafiğin, gürültünün, kirliliğin olumsuz etkilerini sorgulamaya olanak tanıyan enstalasyon, şehre egemen olan unsurun trafik değil edebiyat olması gerektiğini hatırlatıyor.

Luzinterruptus sanatçıları da yaptıkları açıklamada, edebiyatın sokaklara egemen olmasını ve insanlara trafiğin olmadığı alanlar yaratılmasını istediklerini dile getirdiler.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Toronto halkı edebi sessizliği tecrübe etmiş, bir süre de olsa yaşamış, ne mutlu onlara. Darısı bizim de başımıza diyelim :)

    YanıtlaSil
  2. Mükemmel bir etkinlik olmuş. İnşallah bir gün bizde bunları yaşarız. Kimlerin aklına geldiyse ve emeği varsa harika bir şey yaptıkları için bu mutluluk onlara bir ömür yeter sanırım :))

    YanıtlaSil
  3. Harika bir etkinlik, kitapseverler için muhteşem bir manzara..:)

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..