Üniversiteli İki Arkadaş Kitap Okutmak İçin Kafe Açtı





Yine örnek olabilecek bir haberle karşınızdayım arkadaşlar.İki yüksek lisans öğrencisi insanlara okuma alışkanlığı kazandırmak için kafe açmış.Ziyaretçiler kafede hem hoş vakit geçiriyor hem de doyasıya kitap okuyorlar.Hatta istedikleri kitapları ödünç alıyorlar.


Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı bölümde yüksek lisans yapan Hakan Gülhan ve Volkan Kılıç, kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla il merkezinde kitap kafe açtı. 


Üniversiteli işletmecilerden Hakan Gülhan, Çankırı'da üniversite eğitimi sırasında bazen aradıkları kitapları bulmakta güçlük çektiklerini söyledi. Hem insanların istediği kitaplara ulaşmalarına yardımcı olmak hem de okuma alışkanlığına destek vermek amacıyla mezun olduktan sonra arkadaşıyla kitap kafe açtıklarını anlatan Gülhan, "Şehirlerde sanatsal faaliyetlerin yoğun olarak yapılması gerekir. Bir yerin şehir olması sadece asfaltla, yollarla, okullarla değil, sanatsal aktivitelerin yoğunluğu, kültürel alanların çokluğundan belli olur. Biz de bunlardan birine öncülük etmek istedik. Bu kapsamda kitap kafemizi açtık" dedi. 

Kafeye gelen bir kişinin istediği kitap kendilerinde yoksa o kitabı 2 gün içerisinde getirmeyi hedeflediklerini anlatan Gülhan, "Kitap okumak evrensel bir davranıştır. Biz de evrensel olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle kafemize her türlü kitabı getirmeye çalışıyoruz. Bir yere, bir fikre, bir ideolojiye sabit kalmadan insanlar burada istediği kitabı bulabilecek" diye konuştu. 


Gülhan, kafeye gelenlerin kitap okuyabileceğini, isterlerse seçtikleri kitabı ücretsiz ve süresiz ödünç alabileceklerini vurgulayarak, satın almak isteyenin de alabileceğini söyledi. 


Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Ne kadar güzel gerçekten, böyle kafeler çoğalır umarım, bu güzel haberi paylaştığınız için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkü ederim,inşallah dediğiniz gibi olur;)

      Sil
  2. Hayalim ya :) Ama bunu gerçekleştirmek için de belli bir bütçe gerekiyor. Dilerim bir gün gerçek olur. Tebrik ediyorum bu iki güzel insanı.

    YanıtlaSil
  3. Tesadüfen haberinizi gördüm. Çok duygulandım. İyi dilekleriniz için de bu güzel site için de kendi adıma teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim,böyle bir projeye imza attığınız için;)

      Sil
  4. Ne güzel bir düsünce. Tebrikler.

    YanıtlaSil
  5. Böyle bir kafe açmak benimde gelecekteki planlarımda var. Arkadaşlarla ortak olmak isterdim çok güzel bir proje olmuş :) Hangi işi yaparsam yapıyım maddi durumum da el verirse bir kitap dükkanı açmayı hayal ediyorum.

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..