Ahırı Kütüphaneye Çeviren Koca Yürekli İnsan!!



Gün geçmiyor ki güzel ülkemden umut dolu,ışık saçan haberler gelmesin.Koca yürekli bir insan daha karşımızda:Hüseyin Ege Kök

Bu güzel kardeşimiz annesinin vefat etmesinin ardından ahırını kütüphaneye çevirdi.Böylece bölgedeki tüm çocuklar bu kütüphaneden yararlanıyor.Bu kalbi büyük adamı kocaman öpüyorum.




Haberin detayı:

Hüseyin Ege Kök sadece 17 yaşında bir lise öğrencisi. Osmaniye’nin Düziçi İlçesi’nde yaşıyor ve okumayı çok seven bir genç.

Hüseyin’in annesi kısa bir süre önce vefat etti. Ve Hüseyin, annesinden kalan evlerinin ahırını, bölgedeki tüm çocukların yararlanabileceği bir kütüphaneye dönüştürme kararı aldı.

Onun bu güzel kararına, harika insanların desteği de eklenince, 150 kitaplık bir kütüphaneyle başlangıç yaptılar.

“Yüksel’in Kütüphanesi” adını verdiği bu kitaplığa, günde 20 çocuk geliyor. Üstelik burada kitap okumak dışında, çocuk filmleri de izleyebildikleri bir televizyon bile var.

Sadece çocukların değil yetişkinlerin de ilgisini çeken Yüksel’in Kütüphanesi’nden, köylüler de çok memnunlar. Hüseyin’in kütüphanesi bir traktör römorkunda başladı ve şimdi eski bir ahır olan odada büyüyerek devam ediyor.

150 kitapla açtığı bu muhteşem kütüphanede şimdi 3.500 kitap var. Hüseyin, Osmaniye Barosu Başkanı Avukat Dilem Aksoy ve Osmaniyesporlu futbolcuların da içinde olduğu, kitap desteği veren herkese teşekkür ediyor.
17 yaşındaki bu aydınlık çocuğun söyledikleri ise örnek olacak nitelikte:

“Okuma alışkanlığının artması amacıyla bu yola çıktım. Öncelikle bir traktörün römorkunda yakın köyler dahil gezerek kitap dağıtmaya başladık. İlk olarak annemden kalan 150 kitapla başladık ve geldiğimiz süreçte ise yaklaşık 3 bin 500 kitabımız oldu. Kütüphanemizin ilk kitaplarını annemden aldığım için biz de onun adını kütüphanemize verdik. Bundan sonra gelecek olan kitapları da ihtiyaç sahibi okullara vermeyi düşünüyoruz. Amacımız Türkiye’yi aydınlığa kavuşturmak.”

 Yüksel’in Kütüphanesi’ne kitap desteği vermek isteyenler aşağıdaki adresten ulaştırabilirler:

Yarbaşı Beldesi Karaçarlı Köyü Yüksel Kök Caddesi Yüksel’in Kütüphanesi No:89 Düziçi/Osmaniye
Hüseyin Ege Kök

 Kaynak: DHA

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Ne güzel yürekler barındırıyor yurdumuz diye düşünüyorum böyle haberleri okudukça, yazıları gördükçe. Bu güzel yürekli genç gibi gençlerimiz hep umut veriyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen,bu umut dolu haberleri paylaşmak çok h oşuma gidiyor;)

      Sil
  2. 17 yaşındaki bir gencin böyle güzel bir işe imza atması beni çok mutlu etti. Arkadaşımızı ve ona destek veren herkesi yürekten kutluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel yürekli bir çocuk. Helal olsun be :))

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..