Öğrenciler Kafka'nın İzinde...



Öğrenciler Kafka'yı yakından tanımak için doğduğu şehir Prag'a gitmiş arkadaşlar.
Franz Kafka; Yalnız Bir Adamın Peşinden’ temalı düzenlen gezi beş gün sürmüş. Gezi kapsamında, Kafka'nın evi ve müzesi gezilirken, eser-yazar-dönem-zaman-mekan ilişkileri yerinde incelenmiş.

Gezi öncesinde Kafka'nın Dönüşüm adlı eserini okuyn öğrenciler yazarın dilini ve Dünyaya bakış açısını kavramaya çalışmışlar.Dönüşüm Romanı gerçekten muazzam bir eserdir bana göre.Prag'da 4 gece 5 gün kalan öğrenciler pek çok mekan gezmiş.


Franz Kafka’nın edebiyat yaşamını ve yaşadığı şehri yakından öğrenmek amacıyla düzenlenen gezide öğrenciler sırasıyla Prag, Terezin, Karoly Vary, Dresden ve Berlin şehirlerini ziyaret etmiş. Gezinin kapsamında Kafka’nın evini, Kafka Müzesi’ni, Wenceslas Meydanı’nı, Cafe Franz Kafka’yı, Cafe Louvre ve Cafe Arco’yu gören öğrenciler, yaşadığı evden eserlerine, fotoğraflarına, el yazılarına ve günlüklerine kadar birçok şeyi görme şansı yakaladı. Öğrenciler böylece, eser-yazar-dönem-zaman-mekan ilişkilerini kurmayı deneyimledi.


Kafka bahane,Prag şahane mi acaba demeden de geçemedim bu organizasyon için.Keşke bizim güzide yazarlarımızın dünya görüşünü ve edebi inceliklerini anlamamız için de böyle bir organizasyon düzenlense fena olmaz mı?Kafka'ya sahip çıkarken kendi öz yazarlarımızı unutmamak dileğiyle...

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Güzel bir etkinlik tabi ama dediğiniz gibi Kafka bahane, Prag şahane mi olmuş:)) önce kendi yazarlarımızı tanısak daha mi iyi olur, size katılıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir etkinlik olmuş. Kafka sever biri olarak ben de Kafka'nın yaşadığı, eserlerini kaleme aldığı yerleri görebilme şansını yakalamıştım.

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..