Robert Leighton-Vikingler


Vikingler

Bu romanda kuzeyin soğuk savaşçıları Vikingler'den bahsedeceğiz arkadaşlar.Roman yer yer Biyografi özelliği taşıyor olsa da daha çok savaşlarla geçiyor.Konu Vikingler olunca savaşlar genelde denizlerde geçiyor tabi.Vikinglerin denizlerdeki üstünlüğünü ve yağmacı politikalarını görüyoruz.Gerçek yaşamdan da kesitlere yer vermesi ile ilginç bir roman olmuş.

Norveç Kralı 1. Olaf'ın yaşamından kesitler bulduğumuz romanda bol bol savaş var:)Kölelikten krallığa yükselen Olaf'ın güçlü karakteri romana damgasını vurmuş.Tabi kölelikten gelipte Kral olmak hiçte kolay bir iş değildir aksine bol kanlı ve entrikalı bir iştir.

Kitabımızın ana karakteri olan Olaf Triggvison iki yaşında iken Kral olan babası öldürülür ve annesi Olaf'ı yanına alarak kaçar ancak bu kaçış uzun sürmez.Klerkon Flatface isimli biri onları yakalar ve anne ile oğulun yolları burada ayrılır.Olaf köle olarak bir çiftliğe satılır.Köle olarak hayatını devam ettirirken şans eseri Dayısı olan Sigurd Erikson ile karşılar.Dayısı olduğunu sonradan öğrenecektir.Sigurd Erikson Kralı adına Kuzey Estonya'dan vergi almaya gittiğinde Olaf ile karşılaşır ve onun asil bir soydan geldiğini düşünmektedir ve bu düşüncesinde haklıdır.Olaf'ı köle olarak satın alır.Olaf ise bu gizemli adamın kendisini öldüreceğini düşünmektedir.

Roman bu andan itibaren akıcı hale gelmeye başlıyor. Dayısı Olaf'ı Kraliçe Allogia'nın yanına götürür ve onun hayat hikayesini anlatır.Kraliçe bundan çok etkilenir ve Olaf'ı asil bir insan olarak eğitmeye başlar,Onun eksiklerini tamamlamasına yardımcı olur.Altın sarısı saçları,uzun boyu ve adaleli kaslarıyla kısa zamanda adından söz ettiren Olaf savaş alanında da kendisini çok geliştirir.Viking soyundan gelmesi bu karakterini ön plana çıkaracaktır.

Henüz 16 yaşındayken Kral ona devasa bir ordu kurar ve emrine binlerde adam verir.Henüz tecrübesiz olduğunu söylese de Kral ona güvenir ve Olaf bu güveni boşa çıkarmaz.Alınan zaferler ve Olaf'ın kabiliyeti kısa sürede bütün ülkede yankılanır.Özellikle İngiltere kıyılarına yaptığı saldırılar ve yağmalar onun ününe ün katmaktadır.

Denizlerdeki savaşlar kanlı bir şekilde devam ederken,Olaf artık bir Pagan olmayı reddeder.Hayatı sorgular ve Thor,Odin gibi tanrılara inanmayı red eder ve Hristiyan olur.Kitabın ikinci kısmında bu sıkça yer alır.İnsanları Hristiyanlaştırmaya çalışır.

Kitabın sonunda Olaf'ın tam olarak ölüp ölmediği muamması kafa karıştırıyor.Kimileri onun Savaş kaybedip öldüğünü düşünse de kitabın son sayfasında bu konu net değil.Denize atlayıp kaçtığı ve bir daha ülkesine dönmediği belirtiliyor kimi kaynaklarda ise boğularak öldüğü yazıyor.

Sıkılmadan okuduğum Çerez niyetine gidebilecek bir roman.Vikinglere ve onların yaşam tarzlarına ilgi duyuyorsanız bu romanı sıkılmadan okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Tanıtım için çok teşekkürler.Kendi kendime meydan okuma, yazı dizimi okumak üzere sizi blogumda ağırlamaktan şeref duyacağım,

    YanıtlaSil
  2. Dolu ve keyifli bir blogunuz var,takibe aldım. Sizi de beklerim https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ Sağlıcakla Kalın.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Blogunuz oldukça dolu ve yararlı bilgiler barındırıyor.Emeğinize Sağlık.Eğer zaman ayırmak isterseniz,yeni açtığım bloga göz atıp takip ederseniz beni oldukça mutlu edersiniz.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık bu güzel yazıyı bizimle paylaştıgınız için
    sizi uzun zamandır takip ediyorum.ç
    artık ben de bir blog açtım.
    Libereji.com
    İsmime tıklayarak blogumu ziyaret edip fikirlerinizi belirtmenizi rica ediyorum.
    Teşekkür ederimç
    Sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  5. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. df6cfc3b0359b6869526cc8a65c95cbe
    numara onay
    website kurma
    sms onay

    YanıtlaSil
  6. Thank you for your explanation, very good content. 9db53cc33009ae9aaee80a04a91fa8ad
    define dedektörü

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..