Tess Gerritsen-İkiz Bedenler (Tıbbi-Gerilim)

Cerrah ve Günahkar adlı romanların devamı niteliğinde müthiş bir eser daha.Ölülerin kraliçesi Maura İsles ölüleri inceleyerek hayatını kazanmaktadır.Yani Adli Tıp Doktoru'dur.Ancak bu sefer incelediği ceset onun kanını dondurur ve şoke eder.Daha önce hiç böyle bir ceset incelememiştir;çünkü ceset tıpatıp ona benzemektedir ve evinin yakınında bulunması bir tesadüf değildir.

Kitabın başlarında Elijah diye bir erkek çocuktan bahsedilmektedir.İlk başlarda konuyla alakasız başka bir hikaye gibi gelen bu olaylar bütünü eserin sonunda müthiş bağlanmıştır.Buda Tess'e özgü bir niteliktir.Diğer romanlarında da bu tip durumlara sıkca rastlayacaksınız.Dedektiflerimiz Jane Rizzoli ve Barry Frost cesedi ilk gördüklerinde Maura İsles'in öldüğünü düşünürler ve çok korkarlar,ancak ceset ona ait değildir.Ceset incelenir.Maura'nın ve cesetin doğum tarihi,kann grubu tıpatıp aynıdır.Daha da şoke eden ise ceset Maura'nın ikiz kardeşidir.Maura'nın varlığındna bile haberdar olmadığı kardeşinin bu şekilde ortaya çıkması;çok karmaşık bir cinayetler zincirini ortaya çıkarır.Maura cevapların peşine düşecektir ve bir sahil ilçesi olan Maine'de kendini bulacaktır.


Bu arada cinayetler devam etmektedir.Ölümün kol gezdiği,cinayetlerin ardardına devam ettiği sıralarda Maura'nın tek amacı gizli annesini bulmak olacaktır.
Okurken bir an olsun kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.Tess'den yine kusursuz bir eser daha.Bu daha önceki Rizzoli ve İsles eserlerinden biraz daha farklı.Herzamanki gibi yine bu eseri de şiddetle tavsiye ederim.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. bu kitabıda okudum cerrah kadar olmasada güzeldi. sonu müthişti ama

    YanıtlaSil
  2. @Adsız
    Tess kitaplarının sonu güzel oluyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. kitabın kurgusunu çok beğendim.. sonuca gidişi oldukça güzel kurgulanmış. yazarın gerçek mesleği de ayrıntılar konusunda onu başarılı kılmış.

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..