Dean Koontz-Maske(Korku-Gerilim)


Daha önce Şeytan Tohumu kitabı ile beğenmediğim Koontz'u bu romanıyla beğendim.Gayet akıcıydı roman.Korku ve gerilim öğeleriyle harmanlanmış bu tür kitapları seviyorum.Kısa bir sürede bitirilen romanlardan.Akıcı ve sade dili insanı yormuyor.Sonu da heyecanlıydı ama tahmin etmek zor değildi.

Carol ve Paul evlat edinmek isteyen bir çifttir.Evlat edinmek için başvurduklarında doğaüstü bir olayla karşılaşırlar.Sanki kötü bir güç onların evlat edinmelerini engellemektedir.Carol'ın annesi Grace de son zamanlarda musallat olan karabasanlarla boğuşmaktadır.Bu kötü rüyaların sonunda kızının başına kötü bir şey geleceğini anlar.


Carol bir gün yolda giderken genç bir kıza arabasıyla çarpar.Kız hemen hastahaneye kaldırılır.Kız kurtulmuştur.Ancak ortada tuhaf bir durum vardır.Kızın hiçbir yakını yoktur.Ailesine ulaşılamaz.Kız adını bile bilmemektedir.Bunun üzerine Carol kızı hipnotize edip geçmişi hakkında ipucu elde etmeye çalışır.Carol Psikoloji uzmanıdır bu anlamda.Ancak kız her hipnotize edilişinde farklı kişilikler ortaya çıkar.Bir de romanda reeakarnasyona değinilmiştir.İşte bu andan itibaren Carol ve ailesinin kabusu başlar.Doğaüstü olaylar,korkunç şeyler yaşanır.Daha fazla anlatmak istemiyorum:)

Ben beğendim,akıcıydı.Koontz okumaya devam edeceğim sanırım:)


KİTABIN TANITIMINDAN:

Birden bahçede bir kıpırtı dikkatini çekti.Zaten kapalı ve kurşuni renkli olan öğleden sonrası yerini erken bir karanlığa bırakıyordu.Yeni bir şimşek çaktı,ağaçların arasından sert bir rüzgar esti,yağmur daha da hızlandı ve bu fırtınanın ortasında leylakların arasından bir şey çıktı... "İşte!" dedi Paul. Bir çocuk evlat edinmeye karar veren Tracy çifti,yüz elli yıllık bir intikamın maskelediği olaylarla karşı karşıya olduklarını anladıklarında,geceleri duydukları korkunç sesler çoğalmış,aniden beliriveren karabasanlar artmış ve gökyüzü daha da kararmıştı.Bir kehanet,bir uyarı ve bir lanetin romanı...

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. vuu Ürperdim bayılırım korku,gerilim hikayelerine sonra geceleri yan odaya giderken bile yanıma birilerini çağırırım:)))

    YanıtlaSil
  2. Ben bu yazarı hiç okumadım , sanırım bir yerden başlamanın zamanı gelmiş, teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar çok tutarsız ya.Bir romanında çok iyi olurken diğerinde batırıyor:)Ama severim Koontz amcayı:)

      Sil
  3. hayırlı günler.
    Tuhaf kızın hiç yakını olmaması gizem katmış.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. heeey adamım buuuu.
    eski romanlarından bulsanaaa. müthişler.
    :)
    bu adam üstüne yazar yok bu türde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla eski mi bilmiyorum ama epey bir kitabı var elimde.Çatırtı bekleyenler arasında:)

      Sil
  5. Korku-Gerilim ustası muhteşem bir yazar. Nerdeyse bütün kitaplarını okudum diyebilirim.
    "Yanlış Hafıza" ve "Cennetin Bir Kapı Ötesinde" kitaplarını özellikle öneririm.
    deeptone'a katılıyorum. Bence de üstüne yok bu türde :-)

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..