Yuzarsif-Satılık Ruh (Korku-Gerilim)


Kitabı okumaya başlamadan önce yazar hakkında adı verilen bölüme bir göz gezdirdim.Okuduğum bana çok ilginç geldi.Şöyle ki yazar hakkında kısmında aynen böyle yazıyordu: İnsan.Biraz yazar,biraz şair ve biraz da ruh hastası.20 yaşında değil,19 yaşında hiç değil.Türkiye'nin en genç gerilim yazarı olduğunu iddia ediyor,bu kadar.

Bir yazar için gerçekten çok iddialı bir cümle kurmuş yazar.Türkiye'nin en genç gerilim yazarı olduğunu iddia etmiş ama yaşını belirtmemiş.Sanki gizemli bir yazar imajı vermeye çalışmış benim fikrime göre.Hani bazı yazarlar takma isimle çıkar ya karşımıza.Kim olduğunu çok merak ederiz.Yıllar sonra gerçek kimliğini öğreniriz.Bu kardeşimizde bu yoldan gidiyor anlaşılan:) Başarılar dileyelim o halde.Türk işi olsun.Gerilim olsun ve kitap sağlam olsun da yaş pek önemli değil zannımca:)

Kitabı 2 gün gibi bir sürede bitirdim.Sırf merak ettiğim için ki yazar bunu çok iyi başardı.Kitabı bu sayede erken bitirdim,çalışmasam 1 günde biterdi o ayrı mesele:) Kitabın içeriğine geçmeden önce Uğur Tuna Yayınları'na bir gönderme yapacağım.Daha önce Gonca Çiftçioğulları'nın Gece Gelen Ölüm adlı romanında bahsettiğim şeyleri yineleyeceğim.Gereksiz sayfa israfları beni çok geriyor,yapmayın bunu kardeşim.Bir de çok fazla yazım yanlışı vardı romanda.Keşke biraz daha dikkat edilseydi bunlara neyse..


Romana gelecek olursak;Konusu gerçekten çok fazla ilgimi çekti.Romanın başından sonuna kadar tempo düşmüyor neredeyse.Okudukça insan ne olacak acaba diye merak ediyor.Kitap sizi korkuturken bir anda güldürebiliyor.Bu yönden de çok ilginç:İnsan aynı anda bir kaç duygu yaşıyor:)Eymen adlı karakterin olmadık zamanlarda olmadık cümleler kurması çok keyifliydi.Ancak lan kelimesi çok geçiyor.Eymen karakterine bir sempatiklik katsa da Lan kelimesini pek sevmediğim için hoş bulmadım bunu.Roman Eymen adlı karakterin geceleri sürekli kabuslar görmesi ile başlıyor.Bu kabuslar Eymen'in hayatını resmen kabusa çevirmiştir.Karısı Sena  ve çocuğu Gamze de bu durumdam olumsuz etkilenmektedirler.Bu kabusların bir son bulması için arkadaşı Fahri'den yardım ister.Fahri dinine çok bağlı görünen biridir ve Eymen'i tuttuğu gibi bir hocaya götürür.İşte bu andan sonra olanlar olur.

Bol korkulu,cinli,şeytanlı bir roman.Bence yazar bu durumu biraz abartınca roman korkunç olmaktan çıkıp Fantasik boyuta geçmiş.Cinlere hükmedebilen melez insanlar vs..Roman çok akıcı ancak sonunda tam bir hayal kırıklığına uğradım.Yani bu kadar güzel bir tempoda giden bir romanın sonu bu kadar basit olmamalıydı.En azından Eymen ve Narrin arasında büyük bir final bekledim ama olmadı.Bunu da yazarın Türkiye'nin en genç gerilim yazarı olmasına bağlıyorum:)

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. hımmm okunurmuş evet ben de merak ettim. bizden iyi gerilim çıkmıyo pek de. ama yazım yanlışı ya çok rahatsız edici oluyo di mi, sürükleyiciliği bozuyoo :)

    YanıtlaSil
  2. @deeptone
    Aynen yazım yanlışı okuma zevkine gölge düşürüyor:)

    YanıtlaSil
  3. yeni yazarlar keşiflerine devam , :D alalım notumuzu :D

    YanıtlaSil
  4. Kesin ellili yaslardadir:) kendini saklayanlar genelde genclerle takilip genchhikayeleri yazan orta yaslilar cikiyor . ve korkutuyorlar gercekten:)

    YanıtlaSil
  5. @Siyah kuğu
    Yok ben tanıştım yazarla.Yani tam anlamıyla tanıştım denemez ama olsun bilgilendirdi ve cidden çok genç.Sende 20 ben deyim 19:)

    YanıtlaSil
  6. Yazarı hiç duymamıştım gerçekten iddalı ama merak duygusunu koruyarak tempoyu yüksek tutması sanırım başarılı olduğunu gösteriyor, olsun sonunu da ileriki romanlarında daha iyi bağlar artık diyelim, güzel paylaşımınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..