Bedava Yolculuk İçin Kitap Oku..



Victor Miron 1 yıldır düşündüğü projeyi nihayet hayata geçirdi.Romanya Belediye Başkanına yolculuk esnasında kitap okuyanlardan ücret alınmaması fikrini  iletmişti.Yapılan görüşmeler neticesinde karar olumlu yönde verildi.

Romanya'nın Cluj-Napoca ilinde faaliyete geçirildi proje.Ancak 3 gün gibi kısa bir süre dayanabildi:) Kitap okuyan yolcular 3 gün boyunca bedava seyahat etti.Aslında sürekli olsa harika olurdu.Ülkenizde de uygulanabilse keşke ama ne mümkün.1 gün uygulasalar 2.gün kavga çıkar.Millet sırf ücret ödememek için kitap okur gibi görünür.Böyle olunca da proje asıl amacından sapar diye düşünüyorum.

Miron, okuyan insanları ödüllendirmenin iyi bir yol olduğunu savunuyor.Ona göre okumayanları yermek yerine okuyanları ödüllendirmek dahs isabetli bir karar.Bence de öyle.İçerisinde okuma isteği olanlar her şartta okur.Okumayı sevmeyen bir insana da ne yapsak boş.Herkesin okumayı sevdiği bir toplumda yaşmak ümidiyle,herkese sevgiler..



Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Çok güzel bir proje gerçekten. Bizim ülkede uygulansa ne olurdu açıkça belirtmişsiniz :)
    Okuyan insan sayısı artsın inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Kitap okumayı her fırsatta teşvik edici yazılarınızı ilgi ile okumaktayım. Başarınızın devamı dileği ile.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok güzel düşünülmüş bir proje , fakat bu bizim ülkemizde uygulansa sanırım 2. gün millet birbirine girer sırf para vermemek için zaten sende söylemişsin abi :)
    Aslında böyle bir şey değil de otobüslerde kitaplıklar olsa , özellikle de uzun yolculuklarda insanlar alıp okur bence böylece yavaş yavaş insanlar okumayı daha çok sever bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin düşüncende çok mantıklı kardeşim.Keşke böyle birşey olsa.

      Sil
  4. Yanında taşıdığı kitabı okumayı aklına koyan tek ayak üzerinde seyahat etmek zorunda kalsa da okur bence :) İnsanların kalabalık olduğu ortamlara kitaplıklar koyularak belki insanlarda bir aşinalık oluşturulabilir. Bir de elleri değmişken kitaplara birer ayna monte etseler de diğer okurların kitap kapaklarını görmek için o kadar çaba harcamak zorunda kalmasak :)
    Bool kitaplı günlerimiz olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler.Fikirlerinize katılıyorum:)

      Sil
  5. Bizde böyle bir şey olsa kitabı gerçekten okusalar bile kitap bittiğinde bir daha kitaba mı para verecez diye her gün cin ali, keloğlan okuyup dururuz gibime geliyor :D

    YanıtlaSil
  6. Bırak uzun yola çıkmayı odamdan balkonuma çıkarken bile kitabım ile hareket ediyorum. Gerçekten okuyan ile okuyormuş rolü yapan kişiyi ayırt etmek neredeyse mümkün değil, o yüzden pekte sağlıklı olmaz proje.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.

    Vatandaşlarına kitap okuma alışkanlığını ve devamlılığını kazandırmak için çok güzel bir yöntem, ancak bunu uygulamanın elbette bir bedeli olacak ve devamı için de güçlü bir ekonomi gerek. Zaten güçlü ekonomisi olan ülkelerin vatandaşları okuyor!.. Öyle değil mi?..

    Ücretsiz seyahat edebilmek için, bizim insanlarımızın ellerinde sadece sayfalarına baktıkları bir kitap olur, okumak için değil!..

    Bu güzel paylaşımınız için teşekkürlerimi sunarım. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..