Meryem Filmi-2013

Meryem Filmi-2013


Zeynep Çamcı,İsmail Hacıoğlu ve Mustafa Uzunyılmaz'ın başrolde oynadığı filmi Atalay Taşdiken yönetmiş.Konya'nın Beyşehir ilçesinde çekilmiş olan film son derece sade bir film olmuş.

Açıkcası İsmail Hacıoğlu'na böyle bir başrolü yakıştıramadım.Başrol oyuncusundan çok bir figürana benzemiş.Son zamanlarda çekilen Türk Filmleri'nin sonu nedense beni hiç tatmin etmiyor.Yani filmin sonu izleyenin yorumuna bırakılıyor.Hal böyle olunca inanın bu filmi bir sürü son ile bitirebilirim.Sonu muallakta kalmış filmin.

Meryem içine kapanık genç bir kızdır.Babasının arkadaşının oğlu Mustafa ile evlenir.Mustafa İstanbul'da yaşmaktadır ve kendine orada bir hayat kurmuştur.Babasının zorlaması ile Meryem ile evlenir.Daha 1 haftalık evli iken Mustafa İstanbul'a döner.Köyde kalan Meryem bir yandan Mustafa'yı çok özlerken diğer yandan kaynanası ve bitmek bilmeyen ev işleri ile uğraşmaktadır.

Murat ise Meryem ile askere gitmeden önce aşk yaşamıştır.Askerden döndükten sonra Meryem'in başka biri ile evlendiğini duyunca çıldırır adeta ancak Meryem'den vazgeçmek istemez.

Mustafa köye geleceğini söyler ama hiçbir zaman dönmez.Meryem umutsuz bir şekilde kocasına kavuşacağı günü bekler.

Filmin sonunda büyük bir sürpriz bizi beklemektedir.Filmi çok beğenmesem de izlenebilir bir film.Sade ve dramatik bir film izlemek istiyorsanız bu filmi izleyebilirsiniz ancak sonu sizi tatmin etmeyebilir haberiniz olsun:)

Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Evet ben de filmlerdeki sona çok önem veririm. Bazı filmler bitti son derken yeni bir son sahne verirler ya onu çok severim. Sağ gösterip, sol vurmak gibi. İnsanı sersemletir. Zeynep Camcı beğendiğim bir oyuncu. Bakalım, kısmetse görürüz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep Camcıyı beni böyle sev dizisinde tanımıştım.Benimdebeğendiğim bir oyuncudur.Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Son zamanlarda seyrettiğim filmlerin arasında beni şaşırtan ya da çok sevdiğim bir film çıkmadı. Yeni çekilen , çok abartılan filmleri seyredince bunun neresini beğenmişler diye düşünüyorum. Bu filmi seyretmedim. Bir yerde denk gelirse seyrederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında aynı şey benim içinde geçerli.Son zamanlarda ödül almış çoğu Türk Filminin sonu beni tatmin etmedi.Bazen diyorum ben de mi bir sorun var bu filmin neresi ödül almış diye:)

      Sil
  3. ben hem kitaplarda hem de filmler de muallak sonları çok sevmiyorum. kitabın kapağını kapattığımda aklımda soru işareti kalmamalı, filmdeki karakterleri merak etmemeliyim. ters köşe sonlara bayılıyorum ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen katılıyorum.Muallak sonları sevmiyorum.Ters köşe eden filmlerde kitaplarda tadından yenmiyor:)

      Sil
  4. Ben de aynen senin gibi düşünüyorum Türk filmlerinin son yıllarda artarak vizyona girmesine sevinmiştim ve sırf destek için bir sürü filme gittik. Ama yok bir eksik var mutlaka çoğundan keyif almadım açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar ben de çok fazla yerli film izlemeye başladım kardeşim ama ne yalan söyleyim 4-4 lük diyebileceğim pek film hatırlamıyorum maalesef:(

      Sil
  5. Konu olarak çok sarmadı açıkcası... Ama sonunda sürpriz var dediniz ya sırf bunun için izlenir :)

    YanıtlaSil
  6. Filme ben de televizyonda rastlamıştım, oldukça durağan bir filmdi bana göre. Sonundaki sürpriz olmasa izlenebilitesi daha da az olurmuş.

    YanıtlaSil
  7. Evet fazlasıyla durağan bir filmdi.Sonuç yine hüsran:)

    YanıtlaSil
  8. Türk sineması ne yazık ki son yıllarda hep tekrarlayan işlere sahne oluyor...

    YanıtlaSil
  9. Meryem filmine birkaç kez başladım devamını getiremedim. Konusunu hiç okumamıştım. Yönetmen bunun üzerine yeni bir çekti. Konusu yine Konya'da geçiyordu. Ama Meryem filmine göre daha izlenebilir bir konusu vardı sanki. Meryem'den vazgeçmedim ama dişimi sıkıp izleyeceğim. :)

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..