Görme Engelli Kardeşlerimize Sesli Kitap.

Görme Engellilere Sesli Kitap


Görme engelli kardeşlerimizin ailelerin yoğun isteği üzerine sağlık bakanlığı sesli kitaplar hazırlanması talimatı verdi.

Trt sanatçılarının seslendirdiği kitaplar tamamlandı ve basıldı.Dağtımı yapılan kitaplar engelli kardeşlerimizi çok sevindirdi.Gerçekten harika bir proje.

Braille alfabesiyle yazılmış eserleri kardeşlerimiz okurken aynı zamanda dinleyerek takip edebilecek.

Bu tarz projelerin artması taktire şayan.Daha fazla eserin bu şekilde kardeşlerimize kazandirılmasını istiyoruz.

Görme engelliler ve ailelerinin, braille alfabesiyle hazırlanan kitapların sesli kitap haline dönüştürülmesi için bakanlığa başvuru yaptığını anlatan Tontuş, şöyle konuştu:

"Braille alfabesiyle hazırlanmış iki görme engelliler kitabı vardı. Bu kitapları yaklaşık bir buçuk ay önce dağıttık. Çok ciddi bir şekilde gördük ki bu ve benzer uygulamalara talep var. Bu kitapları dağıttıktan sonra görme engelliler ve yakınlarıyla yaptığımız görüşmelerde bizden sesli kitaplar istediler. Görme engellilerin büyük bir kısmı bu alfabeyi bilmiyor, onlara da ulaşmak için sesli kitapları hazırladık. TRT'de profesyonel seslendirme sanatçısı olarak çalışan arkadaşlarımız, herhangi bir ücret talep etmeden, sosyal sorumluluk kapsamında destek verdikleri bir proje oldu."




Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. iyi bişiler de oluyo neyse ki bu hayatta.

    YanıtlaSil
  2. İyi ve düşünceli insanların hala var olduğunu gösteren hoş bir iş...

    YanıtlaSil
  3. Haklısın kardeşim,hala güzel şeylerin olması insanı mutlu ediyor aynı zamanda.

    YanıtlaSil
  4. Böyle güzel bir proje yaparak görme engelli kardeşlerimizi sevindirenlerden Allah razı olsun. Gerçekten çok güzel bir proje umarım bu tür projeler daha fazla olur ülkemizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah kardeşim daha da artar.Duyarlı bir proje gerçekten.

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..