Kitap Kardeşliği:2 Köy Yumurtası Getir Kitapları Götür.



Zonguldak'tan güzel bir sosyal sorumluluk projesi haberi geldi.Projenin ismi "Kitap Kardeşliği" Proje kapsamında Zonguldak'ın Ereğli ilçesi İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi 9.sınıf öğrencileri kitap topladılar.Yaklaşık 800 adet kitap toplandı.Toplanan kitapların tanesi 2 köy yumurtası karşılığında köy okulu olan Kurtlar Ortaokulu öğrencilerine verildi.

Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve köyde okuyan kardeşlerimizin de bu kitaplardan istifade edebilmesi için uygulanan çok güzel bjr proje olmuş.Bu tür proje haberlerini okumayı ve paylaşmayı çok seviyorum:)

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İbrahim Süheyla İzmirli Fen lisesi Sınıf öğretmenlerinden Kenan Genç "2 yumurtaya 1 kitap kampanyasını okulumuz öğrencileri başlattı. Bugün topladığımız kitapları Kurtlar Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerimize teslim ediyoruz. Bizlerin okumuş olduğu kitapları köy okulundaki öğrenci kardeşlerimizin de okumasını istiyoruz. Bizlerde taze köy yumurtalarını kendilerinden teslim aldık, teşekkür ediyoruz" dedi. 

Kurtlar Orta okulu Din Kültürü öğretmeni Yakup Dikici ise şunları dile getirdi: "İbrahim-Süheyla İzmirlioğlu Fen Lisesi öğrencilerinin kitap kampanyası başlattıklarını duyduk. Köyümüzde topladığımız yumurtaları öğrenci kardeşlerimize teslim edip, karşılığında okul kütüphanemiz için kitaplarımızı teslim aldık. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

İbrahim-Süheyla İzmirlioğlu Fen Lisesi öğrencileri Berkay Deniz Bozkurt, Ebru Nur Gören, Gizem Nur Teke, İrem Sarıaslan ve Zeynep Demirbaş, 2 yumurtaya 1 kitap kampanyasına katılımın yüksek olduğunu, öğrenci arkadaşlarının ve ailelerinin kampanyaya sahip çıktıklarını vurguladı. 

Öğrenci arkadaşları adına konuşan Gizem Nur Teke "Okulumuzda sosyal sorumluluk projesi kapsamında köy okullarına kitap toplama kampanyası başlattık. Ailelerimiz ve öğrencilerimizden evde okudukları kitapları bizlere getirdiler. Bizde bugün 2 yumurta karşılığında birer kitabı okulumuza veriyoruz. Kurtlar Okulu’ndan gelen öğrenci kardeşlerimizden köy yumurtalarını alıyoruz. Yumurtaların yerine kitaplarımızı kardeşlerimize veriyoruz. Kampanyayı destekledikleri içinde teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Bu güzel projeyi düşünen,hayata geçiren öğrenci ve öğretmen kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız.




Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. İşte böyle güzel insanlar da var ülkemde dedirten , önünde şapka çıkartılacak bir proje :))

    YanıtlaSil
  2. Özlemişim bu tür yazıları okumayı. Son zamanlarda böyle projeler kalmadı diye düşünüyordum..

    YanıtlaSil
  3. Maasallah ne güzel düşünmüşler. Allah kabul etsin. Özellikle köylerde kitaba ulaşım cok zor. Oralarda okul Kütüphaneleri kurmak, Olanları da zenginleştirmek Lazım. Teşekkürler paylaştığınız için

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel düşünce, işte böyle nesillere ihtiyacımız var. Ögretmenlerinede TEŞEKKÜRLER. Emeğinize sağlık paylaşım için.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir düşünce, ne güzel bir etkinlik :) Bunu bize de haber verdiğin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. İki yumurta karşılığında:)) ee süpermiş ama o yumurtaları da almasaymışlar ya! Çok güzel bir proje her zaman destekliyorum ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun en azından onlardan da birseyler verilmesi güzel:)

      Sil
  7. Merhaba
    Güzel bir etkinlik olmuş. Yalnız bu durum ülkenin ne kadar kötü bir durumda olduğunu hep düşündürdü bana. Koca devlet kurduğu okullara kitap gönderemiyor, sadece bina yapmakla iş bitmediğini anlamaları zor tabi. Bunun yanın da öğretmende çok önemli. Bugün öğretmenlerin yüzde kaçı kitap okuyor ki buna göre öğrencileri yönlendirecek.

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..