Kafamda Bir Tuhaflık Ödüle Bir Adım Daha Yaklaştı.



Orhan Pamuk başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor arkadaşlar.Pamuk Pamuk,Kafamda Bir Tuhaflık romanıyla bu sefer Dünyanın en prestijli Edebiyat ödülü olan Man Booker'da kısa listeye kaldı.Bu da demek oluyor ki Pamuk bu romanıyla ödüle bir adım daha yaklaştı.Umarız yazarımız bu ödülü de alır.

Listede Pamuk’un yanı sıra Napoli Romanları serisiyle İtalyan yazar Elena Ferrante, Çinli muhalif yazar Yan Lianke, Angolalı yazar José Eduardo Agualusa, Avusturalyalı yazar Robert Seethaler ve Güney Koreli Han Kang bulunuyor.

Listeyi “keyif verici” olarak niteleyen jüri başkanı Boyd Tonkin şöyle konuştu:“Seçimimiz çevirisi en iyi yapılmış kitapların yalnızca bizim dünyamızın değil aynı zamanda kurgu sanatının sınırlarını aştığını da gösteriyor. Bütün okurların kısa listenin keyfi ve heyecanını bizimle paylaşacağını umuyoruz.”

16 Mayıs’ta ise kazananın açıklanacağı Uluslararası Man Booker, alışılageldiği üzere 50 bin pound ödül vaat ediyor. Bu meblağ kitabın yazarı ile çevirmeni arasında eşit bölüştürülüyor.

İşte kısa liste
A General Theory of Oblivion, José Eduardo Agualusa, Daniel Hahn çevirisi.
The Story of the Lost Child, Elena Ferrante, Ann Goldstein çevirisi.
The Vegetarian, Han Kang, Deborah Smith çevirisi.
The Four Books, Yan Lianke, Carlos Rojas çevirisi.
A Strangeness in My Mind, Orhan Pamuk, Ekin Oklap çevirisi.
A Whole Life, Robert Seethaler, Charlotte Collins çevirisi.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..