Yeni Sezonda Film Olacak Kitaplar (2016)


Yeni sezonda birçok kitap film olacak arkadaşlar.Okuduğum kitapları beyazperdede görmek hoşuma gidiyor.Bazen hayal kırıklığı yaşasam da bu benim için hoş bir deneyim.Sonuçta kitapları beyazperdeye uyarlamak çok zor olsa gerek.Herkesin hayalgücü farklı olduğu için uyarlanacak eserlerden beklentileri farklı oluyor.Zaten bir kitabı tamamen ve eksiksiz olarak beyazperdeye aktarmak bana göre imkansız.

Beyazperdeye uyarlanacak eserlerin listesini culturewhisperer yayınlamış.İşte o liste:

- ‘The Girl on the Train’: Yayımlandıktan itibaren çok satan kitaplar listesinde yer alan ‘The Girl on the Train’, İthaki Yayınları etiketi altında ‘Trendeki Kız’ adıyla Türkçeleştirildi. Sinema uyarlamasında İngiliz aktris Emily Blunt başrolde.

- ‘Inferno’ : Dan Brown’ın ‘Cehennem’ kitabından uyarlanan film kafa karıştırıcı bir akışa, eşsiz ve tedirgin edici bir sona sahip. Ron Howard’ın çektiği filmin gelecek aylarda Türk seyirciyle buluşması bekleniyor.

- ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’: Harry Potter’ın Hogwarts’ta okuduğu ders kitabı ‘Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ın uyarlaması olan filmde ‘The Danish Girl’ ve ‘The Histoy of Everything’de rol alan Eddie Redmayne oynuyor. Film kasım ayında dünyada gösterime girecek.

- ‘American Pastoral’: Philip Roth’un 20. yüzyılın en ihtilaflı dönemi olan 60’lı yılları mercek altına aldığı kitabı ‘Pastoral Amerika’nın uyarlamasında Evan McGregor hem yönetmen koltuğunda hem de oyuncu kadrosunda. Filmin diğer yıldızları ise Jennifer Conelly ve Dakota Fanning.

- ‘The Goldfinch’: Donna Tart’ın Pulitzer Ödülü’ne değer görülen romanı ‘Saka Kuşu’nun uyarlaması John Crowley tarafından beyaz perdeye aktarılacak. 

- ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’: Her çocuğun farklı olma tutkusuna değinen ‘Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları’nın uyarlaması Tim Burton tarafından yönetiliyor. 

- ‘Julieta’: Pedro Almodovar’ın 20. filmi olan ‘Julieta’, Nobelli yazar Alice Munro’nun kısa hikayelerinden çekildi.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Müthiş haber :) Trendeki Kız ı merak edip okumadım izleriz ama, Emily Blunt iyi olur sanıyorum.
    Ancak Harry Potter la ilgili her şeyi çok merak ederim ve şu an gözüm bu filmde. Hem de diyorsun ki Her Şeyin Teorisi nde hayranlıkla seyrettiğimiz Eddie Redmayne var. Eh, daha ne olsun çok mutluyum :))

    YanıtlaSil
  2. Çok ender okuduğum bir kitabın filmini merak ederim ben. Hele kitabı sevmişsem zaten karakterler kafamda canlanır. Filmi hiç sarmaz beni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmler çoğu kez bizim hayal dünyamızla örtüşmüyor.

      Sil
  3. Harry Potter hariç hiçbir kitabı film olarak izlemek istemiyorum ve izlemeyi reddediyorum bence kitaplara ve hayal gücümüze yapılan büyük haksızlık bu:) Çoğu zaman da hayal kırıklığı oldu :/

    YanıtlaSil
  4. julieta ve peregrine hadiii oleeeey :)

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..