Korsan Kitaba İstanbul'da Darbe!!




İstanbul'da korsan kitaba ağır darbe vurulmuş arkadaşlar.İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Kadıköy ve Fatih'te yapılan müşterek operasyonla toplam 24 kitapevinde arama yapmış ve korsan basıldığı belirlenen 54 bin 185 kitap ele geçirilmiş.Korsan kitaplara haliyle el konulmuş ve 20 kişi hakkında Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa muhalefetten işlem yapılmış.

Düşünsenize bir yazarsınız ve onca emek verip yazdığınız kitap korsan olarak çoğaltılıp satılıyor ve bu işten sizin hiçbir kazancınız olmuyor.Bu gerçekten affedilebilir bir durum değil.Malesef ülkemizde sanata ve sanatçıya verilen değer çok az.Bu tür operasyonları her ilde yapmak lazım aslında.Korsana göz açtırmamak lazım.

Ülkemizde kitap fiyatları ne yazık ki çok pahalı.Bu fiyatları biraz makul yapsalar da bu tür korsan faaliyetlerin önüne geçseler olmaz mı?Asgari ücretle geçinen bir aile nasıl gidip kitap okusun arkadaş? Bu konuda bence bir düzenleme yapılmalı.

Korsanın olmadığı bir toplumda yaşamak ümidiyle,herkese bol kitaplı günler dilerim;)

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bu iş tıpkı çiftçimizin çok ucuza sattığı ürünleri bizlerin çok pahalıya satın almamıza benziyor. Yazarlar da tıpkı çiftçilerimiz gibi ( çok ünlü olanlar hariç ) kitaplardan neredeyse hiç para kazanamazken bizler o kitapları okuyabilmek için para saçmak zorunda kalıyoruz. Yani iş yayınevlerinde bitiyor. Belki de kar marjlarını bir nebze indirmeliler.
    İşte bu nedenle kitap alamayan insanlara kızamıyorum. Bizler de kitap okuyan insanlar olarak kendi kendimize çözümler buluyoruz. Mesela kitapları birkaç arkadaş aramızda çeviriyor ve farklı ve merak ettiğimiz kitapları okuyabiliyor, çok para da harcamamış oluyoruz.
    Dediğiniz gibi bu soruna çok acil bir çözüm bulunmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz arkadaşlarınızla böyle birşey yapabildiğiniz için şanslısınız,ya yapamayanlar? Kitap fiyatları biraz indirgenmeli.30-35 tl olan kitaplar çok pahalı gerçekten.Yorumunuza katılıyorum;)

      Sil
  2. Kitap fiyatları biraz düşürülse diyeceğim ama tercih meselesi birazda. İnsanımızın örneğin bir falcıya gidip en az 50- 100 lirayı gözünü kırpmadan verirken, kitaba bir 20 lira vermek istemiyor. Ben hepsiburadacom sitesinde kitabımın kitapçılarda satılan yasal fiyatından daha pahalıya satıldığını gördüm. Yayınevine durumu bildirdim. Onlara hiç bir şey yapamayacaklarını söyledi. Onlar da uğraşmak istemiyor galiba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ancak her kitap 20 tl değil malesef.Bazı kitaplar gerçekten çok uçuk fiyata satılıyor.

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..