Man Booker Ödülü Olga Tokarczuk’un...




Prestijli edebiyat ödülü Uluslararası Man Booker Ödülü'nün bu seneki sahibi, romanı ‘Flights’ ile Polonyalı yazar Olga Tokarczuk oldu.


Uluslararası Man Booker Ödülü’nün bu yılki kazananı ‘Flights’ adlı kitabıyla Polonyalı yazar Olga Tokarczuk ve çevirmeni Jennifer Croft oldu. ‘Flights’, Türkçede 2016’da Alabanda Yayınları etiketiyle ‘Koşucular’ adıyla yayımlanmıştı. Tokarczuk, 50 bin sterlin değerindeki ödülü, romanı İngilizceye çeviren Jennifer Croft ile paylaşacak. Uluslararası Man Booker jürisinin başkanı Lisa Appignanesi, Tokarczuk’u “muhteşem bir mizah duygusuna, hayal gücüne ve kendine güvenen, capcanlı bir üsluba sahip ” bir yazar olarak niteledi.
Tokarczuk, ülkesi Polonya'da kuşağının önemli yazarları arasında kabul ediliyor. 
1962 doğumlu yazar Varşova Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi aldı, Carl Jung üzerine çalışmalar yaptı. Şiir ve roman türünde eserler verdi. 'Bieguni' adlı romanıyla 2008'de Nike Ödülü'nü almıştı. Roman Türkçede 'Koşucular' adıyla Alabanda Yayınları tarafından yayımlanmıştı.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Merhaba! Benim bir çevre blogum var ve bu blogta çevre hakkında her türlü bilgiyi paylaşıyorum. Siz de destek amaçlı sitemizi izleyerek bize destek olur musunuz? Link: https://aleynacan05.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..