Stephen King-Rüya Avcısı (Macera)

Bu adamın hayal dünyasına bayılıyorum.Hiç olmayacak şeyleri düşünüyor ve bunu eserlerine çok iyi aktarıyor.Bu romanı da çok sürükleyiciydi.Düşünsenize evde tuvaletinizi yaparken klosetin içiden bir yaratık çıkıyor iğrenç değil mi:)Gerçi bu sadece küçük bir kısmı.4 arkadaş ve hepsinin birbirinden farklı özellikleri ve hepsini ortak kılan Duddits adındaki bir çocuk.Şöyle bir özetleyelim o halde:

Jonesy, Henry, Pete ve Beaver. 20 yıl önce Maine’in küçük bir kasabasında yaşayan birer çocuktular. Çocuklara özgü acımasızlığa kahramanca yanıt verecek cesarete sahiptiler. Duddits gibi garip isimli bir çocuğu kurtardıklarında, hiç beklemedikleri beşinci bir arkadaş daha kazandılar. Daha da beklenmedik olan, bu çocuğun onlara kazandırdığı esrarengiz güçtü. Bu güç çocukların arasında olağandışı bir bağ oluşturmuştu.

Şimdi ise 4 adam ayrı birer hayat sürmektedirler; hepsinin ayrı sorunları vardır; geçmişteki kahramanlık anıları peşlerini bırakmamaktadır ve ellerindeki güç, bir armağan olmaktan çok bir yüktür. Umulmadık bir kaza içlerinden birini neredeyse aralarından alacaktır. Bir şekilde Duddits’le bağlantılı olan uğursuzluğun geri döndüğünü başta fark etmezler.
Ama kuzey ormanlarındaki dağ evinde yaptıkları yıllık toplantıda bir araya geldiklerinde, birbirlerine sıcaklık ve neşe sunmayı umarken, üzerlerine kara bulutlar çöker. Önce taşıdığı hastalığın farkında olmayan kaybolmuş bir avcı gelir kulübeye. Onu berbat bir tipi ve fırtına takip eder. Bu fırtına, içinde çok daha kötü güçler barındırmaktadır: Ölümcül bir dünya dışı güç kulübedekilerin bir kısmını etkisi altına alacak, sonuna kadar dayanabilenlerin de dehşetle yüzleşmelerine ve unuttukları güçlerini birleştirmelerine neden olacaktır.


Sürükleyici ve bir okadar da eğlenceli bir serüvene atılmaya ne dersiniz?Hayal gücünüzün sınırlarında dolaşmaya evet diyorsanız okuyun derim...








Yorum Gönder

0 Yorumlar