Sapık (Psycho) Filmi-1960 (Korku)

 
Ne filmdi ama.1960 yılında çekilen bir film ancak bu kadar güzel olur. Bugünkü bir işe yaramaz,elle tutulur bir senaryosu olmayan korku filmlerine taş çıkarır.Zaten son günlerde adam gibi bir korku filmi çıkmıyor.Hal böyleyken 1960 yılının o teknolojisi ile çekilen bu korku filmine şapka çıkartılır.

Hayatımda izlediğim en gerçekçi korku filmlerinden birini izlemiş oldum.Çok beğendim bu filmi.Alfred Hitchcock gerçekten mükemmel bir iş çıkarmış.Korku filmlerinin babası diyebilirim bu film için:) Sade ve hoş bir korku filmi. Bugünkü teknoloji ile çekilen sıradan  korku filmlerini cebinden çıkarmış adeta. Abartıyor diye düşünebilirsiniz ama ben bu yönde düşünüyorum.Film siyah beyaz bu arada:) Tam bir klasik.Zaten çoğu kişi izlemiştir bu filmi ve filmde geçen meşhur duş sahnesini:)

Marion Crane rolü ile Janet Leigh karşımıza çıkmaktadır.Emlak ofisinde çalışan Crane'in Sam adında sevgilisi vardır ve evlenmeyi planlamaktadırlar.Ancak karşılarında büyük bir problem vardır.Bu problem para problemidir.Yeteri kadar para olmalı ki çift evlensin.Bir gün Marion'un patronu Marion'a bankaya para yatırması için 40 bin dolar verir.Marion bu parayı alınca sinsice bir plan yapar.Paranın cazibesine kapılan Marion parayı evlenmek için kullanmak ister ve parayı çalarak kaçar.Amacı bir an önce sevgilisi Sam'e ulaşmaktır.Marion yolculuğuna mola vermek zorunda kalır.Mola verdiği yerde Bates Motel vardır ve burada konaklama kararı alır.Motelin işletmecisi çok gizemli bir adamdır.Annesi ile motelin arka tarafındaki evde kalmaktadır.

Marion'un motele yerleşmesi ile hayatı değişecektir.Motel sahibi gizemli adam ile akşam yemeği yerler.Daha sonra korkunç olaylar gelişir.

Harika bir korku filmi.Oyunculuklar mükemmel.Özellikle sapık rolünde oynayan Anthony Perkins'i çok beğendim.Rolünün hakkını iyi bir şekilde vermiş.İzlenmesi  gereken müthiş bir film..

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Ben de çok severim Sapık filmini. Başroldeki erkek oyuncunun performansı inanılmaz. Özellikle son sahnelerde. Çok eskiden çekilen ama yine çok iyi olan On İki Kızgın Adam filmini de tavsiye ederim. Korku türünde değil ama çok güzel bir filmdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız,sapık rolündeki adam cidden çok iyiydi.Tavsiyeniz için sağolun,izleyeceğim.

      Sil
  2. heeey gizli teşkilat ve yükseklik korkusu. bu iki filmi de izle hiçkoktan :)

    YanıtlaSil
  3. @deeptone
    Tamam deep izlemeye çalışacağım,sağol:)

    YanıtlaSil
  4. İzlenmeyecek film değil ki! Klasiklerin arasında. Ayrıca Bates Motel adında dizisi de var. Önümüzdeki yıl 4. sezonu oynayacak. Norman'ın gençliğini ve aile ilişkisini anlatıyor. Her yıl Mart ayında başlıyor 10 bölümlük bahar dizilerinden. İzlemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri için sağolasın.İzlediğim diziler bitsin,bahsettiğin diziye bir bakacağım.

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..