En Çok Eser Veren Türk Yazar

En Çok Yazan Türk


Yıllarca kitaplar yazıldı.Yazma eylemi aslında insalık tarihi kadar eski bir kavram.Kimileri duygusal eserler yazdı insanları hüzünlendirdi,kimileri mizahi eseeler yazıp insanları güldürdü.Kimileri ise güldürürken düşündürdü.Bazı kitaplar tarihe damgasını vururken bazıları ise tarihin tozlu sayfalarında kayboldu gitti.

Peki bu büyük okyanusta hangi Türk yazarımız en çok eser verdi? Merak ettim ve bunu araştırdım arkadaşlar.Sizlerde eminim en az benim kadar merak ettiniz şu anda.Tabi bilmeyenler içindi bu tabirim.Evet en çok eser yazan yazarımız Aziz Nesin imiş arkadaşlar.

Aziz Nesin

Nesin tam olarak 87 eser kazandırmış edebiyatımıza.Gerçekten çok önemli bir rakam bu.Yazarın ne kadar üretken olduğunu da anlıyoruz bu sayede.

Mehmet Nusret Nesin ya da bilinen adıyla Aziz Nesin 20 Aralık 1915; Heybeliada - İstanbul da dünyaya gelen yazar, mizah, kısa öykü, tiyatro ve şiir dallarında pek çok eser üretti Türk Mizah yazarı diye litaratüre geçmiş ve en çok eser bırakmış yazardır.

UNESCO'nun yayınladığı Index Translationum adlı dünya çeviri bibliyografyasına göre Aziz Nesin, Türkçe eser veren yazarlar arasında Orhan Pamuk, Yaşar Kemal ve Nazım Hikmet'in ardından eserleri yabancı dillere en çok çevrilen dördüncü yazar konumundadır.




Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, Aziz Nesin'imiz.

    YanıtlaSil
  2. Ben başlığı görünce Muzaffer İzgü diye düşündüm ama değilmiş. Yalnız buradaki bilgiye göre Muzaffer İzgü'nün 107 kitabı var. https://tr.wikipedia.org/wiki/Muzaffer_%C4%B0zg%C3%BC

    Başka bir sitede de yazarın 42 roman ve öykü kitabı, 73 çocuk kitabı yazdığı söyleniyor. Bence biraz daha araştırın, bu yazının içeriği değişebilir :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha araştırmakta fayda var o halde.Uyarı için teşekkürler;)

      Sil
  3. Bende bilmeyenler arasındaydım, iyi oldu öğrendiğimiz.. :)

    YanıtlaSil
  4. Bende Muzaffer İzgü diye biliyordum.:)

    YanıtlaSil
  5. Öğrenmiş olduk, teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  6. Bunuda ögrenmiş olduk ^_^ Genel kültür olarak beynimin bir kenarında kalsın. Ama bu yazıyı okurken bir yazar listesi bekliyordum. En çok eser veren ilk 10 yazar vs. Ama sadece en çok yazar'a değinmişsin :)

    YanıtlaSil
  7. Bu kişilerin ortalama 30 yıllık yazarlık yaşamı olsa, her seneye 3 kitap yazmak düşüyor :)

    YanıtlaSil
  8. önemli bilgi bu çok sevindim öğrendiğime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel:) Deep hanene 1 bilgi daha eklendi o zaman:)

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..