Türk Polisiye Ailesine Bir Roman Daha: Mavinin Reddi



Türk Polisiyesi maalesef bu alanda pek zengin değil ancak son günlerde çıkan Polisiye romanlar biraz olsun Polisiyemizi geliştirmeye başladı.İşte bunlara bir örnek daha: Mavinin Reddi.Umarız Polisiyemiz hak ettiği değeri bulur.

Ahmet Karcılılar’ın “Mavinin Reddi” adlı kitabı İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım metninden:

Ahmet Karcılılar, tuhaf bir ölümü anlatırken okuyucuya bir resmin monografisini sunuyor. Mavinin Reddi uzun bir sessizliğin ardından gelen derin, akıntılı, sert bir polisiye.

Bir renk neyi reddedebilir; yahut bir ressam, resimlerinde maviden başka renk kullanmayarak ne anlatır? Üstüne üstlük “Marat’nın Ölümü” gibi ölmüşse… Diyelim bu sorular cevaplandı, Marat’dan bihaber bir başkomiser nasıl olur da bunun bir cinayet olduğunu düşünür? Soruşturduğu tüm cinayetlerde aşklarını ve unutamadıklarını bularak, peşinde ağır bir yük sürükleyerek, her taşın altına baka baka…

Ahmet Karcılılar kimdir?

1965’te Denizli’de doğdu. Lise ve üniversite yıllarında gazete ve dergilerde öyküleri, denemeleri yayımlandı. 1987’de Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. 1998’de yayımlanan ilk romanı Yağmur Hüznü (Can Yayınları), Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görüldü. 2000’de Gülden Kale Düştü, 2001’de Fotoğraf Hikâyeleri, 2002’de Akrep ve Semender Doğan Kitap tarafından ve 2004’te Anonim Kitap İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. En sonunda bende bir polisiye kitap yazacağım tabii yazana kadar öldürülmezsem:)

    YanıtlaSil
  2. Türk Polisiye türünde kitaplar okumayı seviyorsanız, Suphi Varım'ın Karanlıkta İki Ceset ve Simirna Cinayetleri Üçlemesini önerebilirim Akıcı kitaplardır. Olaylar 1800'lü yılların sonları 1900'lü yılların başındaki İzmir'in renkli, ermeni, yahudi, rum ve türk mahallerinde geçiyor. Karanlıkta İki Ceset kitabı ise Sherlock Holmes tadında bir kitaptır.

    YanıtlaSil
  3. karcılılar eskiden de yazmıştı bi polisiye hatırladım :) heey by yaz yoğun geçmiş olmalı senin de miii :)

    YanıtlaSil
  4. Polisiye diye okuduğum Türk romanları beni polisiye romandan soğuttu adeta. Ya da beklentim çok fazlaydı. Ya da pire için yorganı yakmamak gerekliydi, başka yazarları da okumalıydım. Bir de kültür emperyalizminde romanlar haddinden fazla pahalı.

    Bahsettiğin kitap konu olarak ilginç duruyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bazı Türk Polisiyeleri çıtayı epey aştı.Bu kitabıda merak ettim açıkcası.

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..