9.İstanbul Edebiyat Festivali Başladı.




Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nın iş birliğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen "İstanbul Edebiyat Festivali" edebiyat ve sinemaseverlerle buluştu.
Edebiyat ve sinema arasındaki güçlü bağlantıya değinilmek istenmiş festivalde.Edebiyat yoksa sinema da bir anlamda yok demektir.Edebiyat gelişecek ki sinemada güzel senaryolar izleyelim.Etkileşim bu bağlamda çok önemli.

Diğer adı "Edebiyat Mevsimi" olan festivalde, Semih Kaplanoğlu, Atilla Dorsay, Ali Ural, Ahmet Yenilmez, Samed Karagöz, Elif Dağdeviren, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Kamil Koç, Ahmet Turgut, Burçak Evren, Mesut Uçakan, Nazif Tunç, Sefa Önal, Bestami Yazgan ve Seyid Çolak gibi birçok kişinin katılacağı söyleşiler yapılacak.

Bu yıl "Sinema ve Edebiyat" temasıyla düzenlenen festivalde, müzik dinletilerinin yanı sıra her güne özel film gösterimleri yapılacak ve kendi alanında adını duyurmuş çok sayıda konuşmacı yer alacak.

Festivalin bu yılki "Onur Konuğu" ise son filmi "Buğday" ile adından söz ettiren yönetmen Semih Kaplanoğluolacak.

Oturumlarda yerli ve yabancı sinemaya dair edebi yaklaşımlar, edebiyat uyarlamaları, festivaller gibi sinemayı edebiyatla bütünleştiren birçok konu masaya yatırılacak, etkinlikler TYB İstanbul Şubesi'nin bulunduğu Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar