Ted Dekker-Kutsal Meclis (Korku-Gerilim)

Korku öğelerini de içinde barındıran  sürükleyici bir polisiye gerilim romanı.Lorden ve Betty adında çiftçi bir aile vardır.Bunların Alex Pricce adında bir çocukları olur ve Alex doğduktan 1 yıl sonra kardeşi Jessica Price dünyaya gelir.Küçük ama mutlu bir aileydiler ta ki çocuları kaçırılana kadar....
Alex ve Price küçük yaştalarken bir aile tarafından kaçırılır.Çocukları kaçıran aile sapkın bir dini inançla çocukları yetiştirir.Bu inanışa Havva2nın kutsl meclisi denilmektedir.Çocuklara hemen herşeyi yasaklalar.Dışarda gezmeyi bile.Çocuklar sadece akşama kadar çalışırlar ve ardından odalarına geçip yatarlar.Hergün bu şekilde devam etmektedir.Ne yaşam ama değil mi.Ve birgün çocuklar büyüdüğünde evden kaçarlar.Alex ve Jessica Price Amerika'da bir ev kiralarlar ve çalışmaya başlarlar.İlk başlarda herşey güzel ve normaldir.Alex çok çalışkan ve zeki bir çocuktur ve kitap okumayı çok sever.Eğitimini tamamlama kararı alır ve çalışkanlığı sayesinde üniversiteye bile gidecektir.Din bölümünde okur.Ama Alex geçmişteki inanışlarını asla terk etmemektedir ve bu konuda çok ciddidir.Kendi inanışıyla okuldaki herkesin inanışı zıt düşmektedi ve okulu bırakma kararı alır.Hernekadar Jessica Prica karşı çıksa dahi.Alex sürekli kendini odasına kapatır.Günlece çıkmaz sürekli kitap okur.Bu durum kardeşi Jessica'yı çok mutsuz etmektedir.Çok endişelenir ve birgün işten eve erken döndüğünde şok edici bir senaryoyla karşılaşır.Kardeşi odasında kendisine eziyet etmektedir ve sırtı kan içerisindedir.Bu Havva'nın Kutsal Meclisinden kalma bir alışkanlıktır ve kabus geri dönmüştür.Alex bir süre sonra bir katile dönüşecektir.Durumdan endişelenen kardeşi polise başvurur.

FBI davranış uzmanı Daniel Clark dinin toplumun en büyük düşmanı olduğu konusunda yaptığı açıklamalarla ünlü olmuştur. Daniel’ın bilmediği şey, Havva olarak tanınan seri katilin peşinden gitme konusundaki takıntısının onun elinden ölüme gideceği gerçeğidir. Daniel öldükten yirmi dakika sonra tekrar hayata döndüğünde, yaşamındaki bu eksik yirmi dakika yakasını bırakmayacaktır artık.
Kısa süre sonra Havva’yı durdurmanın tek yolunun bu yirmi dakikayı geri almak olduğunu öğrenecektir. Bunun için tekrar ölmesi gerekmektedir ama hem kendi hem de Havva hakkındaki gerçekleri öğrenmek için kaç kez ölecektir?
Daniel, Havva’yı durdurmak için din konusundaki önyargıları ve modern dünyadaki şeytan takıntılarıyla yüzleşmek zorundadır.

Tavsiye listemde bu kitapda var.Okuyun pişman olmazsınız...





Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Okuduğum en harika kitaplardan birisi bu. Ted dekker gerçekten muazzam bir korku yazarı... bütün kitaplarını kesinlikle okumalısınız. Şiddetle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. @Adsız
    Oyun kitabı da çok güzeldi.Haklısın sağlam yazar,tavsiye edilir..

    YanıtlaSil
  3. Okumanizi tavaiye ederim mukemmel bir kitap

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..