Bandırma Füze Kulübü Filmi-2022

 



1950'li yıllarda Rusya'nın Sputnik adlı füzesini uzaya göndermesi ile Rusya ve Amerika arasında kıyasıya bir uzay rekabeti başlamıştır.Bundan ilham alan Bandırmalı gençler devlet desteği olmadan, her türlü imkansızlıklara karşı hayallerini gerçekleştirmek için Bandırma Füze Kulübünü kurarlar.Başroldeki Umut karakterimiz Fezaya kafayı takmıştır,ve en büyük hayali Fezaya bir füze göndermektir. Lakin imkansızlıklar Umut ve arkadaşlarının peşini asla bırakmayacaktır. 1950'li yılları çok güzel yansıtılmış, gerek elbiseler, gerek müzikler gerekse mekanlar çok başarılı olmuş. Erkan Kolçak Köstengil'in oyunculuğu ise dillere destan olmuş.

Gerçek hayat hikayelerinden uyarlanan filmleri hep sevmişimdir, bu film de çok hoşuma gitti, özellikle verdiği mesajlar çok yerinde. Ne olursa olsun hayallerimizden asla vazgeçmememiz gerektiğininin ve bu uğurda her türlü çaba ve fedakarlığa katlanırsak zaferin kaçınılmaz son olduğunun ete kemiğe bürünmüş hali diyebilirim sinema için. Ancak ülkemizde ilme ve bilme gereken değerin verilmediğini bir kez daha ispatlamış film. Beyin göçü boşuna olmuyor ülkemizde malesef. Bu çocukların önünü o zaman açsalardı belki şuan NASA ile yarışır halde olabilirdik. Kaçınılmaz son olarak 2 mühendisimiz Nasa'ya dahil olur ve ülkeyi terk etmek zorunda kalır. Elin Amerikalıları bizim gençlere destek çıkar. Ve devasa roketi uzaya gönderirlerken geri sayımı dünyanın dinlediği bir canlı yayında Türkçe olarak yaparlar. Ne kadar acı verici bir tablo.

Her Türk gencine izletilmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.Verdiği mesajlar çok güzel. Hayallerimiz için asla pes etmemeliyiz bunu bu filmde bir kez daha anlamış olduk. Ancak ülkemizde ilme ve bilme verilen değer artmadıkça daha çok mühendis kaptırırız elin Amerikasına:) O bir avuç gence hayallerinin peşinden koşma imkanı verilse idi suan belki Elon Musk ile Mars yolunda rekabet edecektik:) Velhasılı güzel film olmuş, izleyin, izlettirin... 

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Bandırma Füze Kulübü'ne gitmişsiniz, merak ettiğim bir filmdi. :) Gençler ilerleyecekleri bir ortam olmayınca ya ülkede kalıp körelecek ya da şanslarını yurt dışında arayacaklar. O günlerden beri zihniyetin değişmemesi ne acı. Hala göçün önüne geçilemedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef hocam, beyin göçünün önüne geçmediğimiz sürece işimiz zor

      Sil
  2. hımm izleyim barik nette varsa :) elon musk ı da çok severim bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elon Musk'a dedim beni pasla, sıradaki sefer saat kaçta :) :) Bu şarkı çok fena deep, bi izle klibi izlemediysen

      Sil
  3. Fragmanı çok iyi görünüyor gerçekten. İleride izlemek isterim, çok güzel bir tanıtım yazısı olmuş. Destek olunmadığı için nice insanımızın emeği sönüp gitmiştir.

    YanıtlaSil
  4. Konusu ve yaşananlar bana Devrim Arabaları'nı hatırlattı. Maalesef ülkemizde değişmesi gereken şeyler kolay kolay değişmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, inşallah artık anlayış değişir ama zor tabi

      Sil
  5. İçim acıdı okurken. Sinemada görmüştüm. gidiip bir izlemek istedim.

    YanıtlaSil
  6. Herkesin izlemesi gerekiyor diye düşünüyorum, verdiği mesajlar çok güzel

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..